Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Muzika Darka Rundeka u SNP-u

 
Detalji


 
 

Orkestar se sastoji od flaute, gitare, harmonike, kontrabasa i bubnjeva, po gami donekle sliči Cargu.

Stilski sam se dao voditi duhom tekstova i stilom predstave koju režira Ana Tomović. Režiserka mi je predložila suradnju, dramski tekst mi se činio izazovan, Milenu Marković sam upoznao prije nekoliko godina i zavolio njenu poeziju.
Hrvatski muzičar Darko Rundek kao autor muzike učestvovaće u pretpremijeri 23. septembra i premijeri 24. septembra pozorišne predstave "Brod za lutke" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Vođa Cargo orkestra je napisao muziku za jedanaest songova iz drame Milene Marković koju režiserka Ana Tomović postavlja na sceni SNP-a "Pera Dobrinović". "Pjevaju ih glumci a prati ih petoročlani orkestar uživo na sceni.

Stilski sam se dao voditi duhom tekstova i stilom predstave koju režira Ana Tomović. Režiserka mi je predložila suradnju, dramski tekst mi se činio izazovan, Milenu Marković sam upoznao prije nekoliko godina i zavolio njenu poeziju, to su bili dovoljni razlozi da prihvatim suradnju. Dolazim na pretpremijeru i premijeru da zajedno s bendom osvježim muziku koju smo postavili u junu a možda je učinimo još i boljom. Nakon toga predstava će nastaviti svoj život bez mene", kaže Rundek za Long Play.

U novoj postavci drame, koju njena autorka Marković opisuje kao "krvave obredne inicijacije dece u svet odraslih", trebalo bi da igraju Jasna Ðuričić, Draginja Voganjac, Milica Grujičić, Radoje Čupić, Nenad Pećinar i Radovan Vujović.
Markovićeva je "Brod za lutke" napisala kao mračnu bajku koju su pojeli ljudi, ratovi i sva ostala zla savremenog sveta, bez prinčeva na belom konju, sa ludim patuljcima, okrutnim medvedima i zastrašujućim klovnovima dovoljno realnim da budu bajkoviti i dovoljno bajkoviti da se u potpunosti vidi njihova zloća. Drama je pre par godina bila postavljena u beogradskom Jugoslovenskom dramskom pozorištu sa muzikom koju je radio Rundekov kolega alternativni muzičar Rambo Amadeus."Beogradsku izvedbu sa Rambovom muzikom nisam vidio a koliko znam na kraju od nje nije mnogo ostalo", kaže Rundek. (izvor: http://www.kontraweb.net ) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Uskoro novi album Beastie Boys

Beastie Boys su otkrili ime novog studijskog izdanja koje bi trebalo da objave do kraja ove godine....

Projekat "Prijatelji Šabanu"

Velikim koncertom 6. decembra 2008. godine u Sava centru, koji je posvećen čuvenom romskom pevaču Šabanu Bajramoviću mno...

Primal Scream na glavnoj bini Exita

Primal Scream, kultni rock bend i jedan od stubova britanske indie scene, nastupiće na glavnoj bini Exit festivala u petak, ...