Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Darko Rundek na koncertu veličanstvenih

 
Detalji

 
 

Koncert "Sedam veličanstvenih - 30 godina kasnije" osmislili su muzički kritičar Hrvoje Horvat i direktor "Tvornice" Darko Putak, kao bivši urednik programa u kultnim zagrebačkim klubovima "Kulušić" i "Lapidarij"

"Sedam veličanstvenih" sa početka 1980-ih godina su pored nekadašnjeg frontmena Haustora Rundeka, Jura Stublić i njegov Film, kao i gitarista Jasenko Houra koji će na pozornici "Tvornice" ponovo zasvirati sa prvim pevačem Prljavog kazališta.
Darko Rundek zasviraće stare pesme Haustora 2. oktobra na zajedničkom koncertu ključnih aktera jugoslovenskog novog talasa iz Zagreba, Beograda i Ljubljane, nazvanom "Sedam veličanstvenih - 30 godina kasnije" u zagrebačkom klubu "Tvornica".

"Sedam veličanstvenih" sa početka 1980-ih godina su pored nekadašnjeg frontmena Haustora Rundeka, Jura Stublić i njegov Film, kao i gitarista Jasenko Houra koji će na pozornici "Tvornice" ponovo zasvirati sa prvim pevačem Prljavog kazališta Davorinom Bogovićem i pratećim bendom Hakuna matata.

Pored generacijskih kolega iz Zagreba, boje beogradskog novog talasa braniće Električni orgazam i Idol Vlada Divljan sa sadašnjim bendom Nevladina organizacija. Iz Slovenije dolaze Zoran Predin i Lačni Franc, dok će pesme Pankrta njihov pevač Pero Lovšin izvesti sa pratećim bendom Španski borci.

"Svaki od navedenih bendova trebao bi da izvede najpoznatije pesme sa svojih prvih singlova i albuma, i tako podsjeti kako je to nekada bilo na legendarnim koncertima u 'Lapu' i 'Kulušiću'", kaže Putak. Uz Rundeka trebalo bi da sviraju i neki članovi Cargo orkestra i Haustora. (izvor: http://www.kontraweb.net ) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Razorlight pripremaju novi album

Prema izjavi bubnjara benda Razorlight Andy Burrows-a, koju je izjavu dao za BBC radio 6, novi, treći po redu, album ove gru...

Coldplay ruše rekorde američke liste

Sastav Coldplay postao je prvi bend koji je prodao preko milion albuma putem interneta u Americi. Ova cifra uključuje sva č...

Telenor Countdown 2009

Postavljena je My Space stranica za doček Nove godine u Beogradskoja areni: Telenor Countdown 2009! ...