Početna » Muzika » Muzičke vesti »

24. Beogradski Jazz Festival

 
Detalji

Mesto održavanja: Dom omladine, Zadružbina Ilije Kolarca, Dom sindikata
Vreme održavanja: 24 - 27. oktobar 2008. god.

 
 

Kao i do sada, glavne odrednice BJF su bogata stilska raznovrsnost i vrhunska umetnička vrednost, kao i ambicija da se domaćoj publici predstavi presek najaktuelnijih dostignuća na svetskoj jazz sceni.

Već su potvrđeni neki od poznatih gostiju, koje će naša publika imati priliku uživo da čuje na ovogodišnjem BJF, dok će kompletan program biti objavljen do 1. septembra.
24. Beogradski Jazz Festival biće održan ove godine od 24. do 27. oktobra u Domu omladine Beograda, sali Kolarčeve zadužbine i Domu sindikata, pod sloganom Jazz Emotions. Posle uspeha prošlogodišnjeg BJF, Dom omladine Beograda ove godine predstavlja još ambiciozniji program.

Već su potvrđeni neki od poznatih gostiju, koje će naša publika imati priliku uživo da čuje na ovogodišnjem BJF, dok će kompletan program biti objavljen do 1. septembra.

24.10. u Domu sindikata BJF će otvoriti Big Band RTS-a, sa posebnim programom koji priprema sa Jon Faddisom i njegovim kvartetom. Big Band RTS-a ove godine slavi 60. rođendan i tim povodom imaće čast da ugosti spektakularnog gosta - trubača Jon Faddisa, koji se smatra poslednjim velikim naslednikom i učenikom legendarnog Dizzie Gillespieja (nastupio je na prvom BJF, 1971. godine).

25.10. na Kolarcu slušaćemo jednog od neosporno najvećih talenata evropskog jazza poslednjih godina, italijanskog saksofonistu Stefana Di Battistu sa bendom.

26.10 na Kolarcu nastupa jedna od najvećih zvezda glavnog festivalskog programa, Patricia Barber, svakako među najupečatljivijim autorskim pojavama u američkom jazzu poslednje decenije. Za njeno pijanističko umeće i specifičnu atmosferu koju kreira na svojim nastupima, velika sala Kolarca predstavljaće idealno okruženje.

27.10 u Domu sindikata, ugostićemo jedno od najzvučnijih imena ovogodišnjeg programa BJF, Biréli Lagrènea, koji je unisono od kritike i publike proglašen za jedinog autentičnog naslednika gitarističkog umeća nezaboravnog Djanga Reinhardta.
Kao i prethodnih godina programska satnica će zadržati isti oblik, te će svake večeri u okviru glavnog programa publici biti ponuđena po dva koncerta, od 20 i 22 sata.

Pored glavnog, svakog dana će biti organizovan i ponoćni program u Domu omladine Beograda i drugim prostorima, kao i ostali prateći programi - od kreativnih radionica preko session svirki do dečjih jazz susreta.

Kao i obično, skoro svi jazz umetnici koji će nastupiti na Beogradskom Jazz Festivalu biće predstavljeni našoj publici ili premijerno ili posle više od 30 godina. (Kontra) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Oasis predstavili novi singl na internetu

Sastav Oasis predstavio je novi singl na sajtu Youtube....

Asian Dub Found. i Kelis na Tuborg festu

Kompanija Carlsberg Srbija i Tuborg Green, u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, danas su na splavu Sound predstavili vel...

Snima se film o detinjstvu John Lennon-a

UK Film Council je odbrio sredstva za snimanje filma o životu John Lennon-a....