Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Novi album Bobana i Marka Markovića

 
Detalji

Majstori trube su istrajni u želji da svim ljubiteljima priušte još jedno slavlje u Guči. Njihov koncert, na istom mestu, počeće u četvrtak 9. avgusta, u ponoć, odmah nakon sto Shantel, njihov dobar drugar i saradnik završi sa svojim nastupom na stadionu. Ulaz na koncert je besplatan.

 
 

Novi album ˝Čovek i Truba˝ najpoznatijeg trubačkog dua u Srbiji

Najpoznatiji otac i sin u muzičkom svetu, Boban i Marko Marković su proveli proleće u studiju radeći na njihovom 15. albumu, koji za Srbiju objavljuje City Records pod imenom “Čovek i truba”.

Ime albuma se odnosi na karijeru Bobana Markovića dugu tri decenije i na njegov svetski put, na kojem je vec 10 godina zajedno sa svojim sinom i svojim instrumentom.

Promocija albuma “ Čovek i truba” ne bi mogla nigde drugo da se organizuje nego u Guči, gde ambasador Sabora, njegov sin Marko i celi orkestar očekuju novinare u petak 10. augusta u 19 časova u kafani LAV, na brdu iznad stadiona. Boban i Marko tom prilikom biće na raspolaganju za intervjue za domaće i strane medije. promocija zatvorenog tipa i ulaz na istoj je ogranicena za ljude sa Guca Press akreditacijom


Boban Marković je višetruki pobednik Dragačevskog Sabora, dvostruki majstor trube, i pravi Ambasador Sabora, koji širom Evrope već godinama širi pricu o Saboru, kao mestu za uživanje i dobar provod. Nakon pobede 2001.godine, Boban je odlučio da se više ne takmiči, ali da redovno nastupa van takmičarskog dela, iz poštovanja prema Saboru, saborašima i svim ljubteljima trube. Zbog brojnih koncerata i snimanja u inostranstvu, Boban, Marko i orkestar nemaju često priliku da sviraju u Srbiji, te je zato nastup u Guči uvek poseban. Njihov poslednji album za svetsko tržište “Golden Horns” je doživeo hvalospeve kritike, a da su najbolji orkestar na svetu Markovići su dokazali I u seriji trubačkih dvoboja sa rumuskim orkestrom Fanfare Ciocarlia.

Iako su veći deo proleća radili u studiju, uspeli su da održe koncerte u Grčkoj, Madjarskoj, Českoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Turskoj, Sloveniji i Norveškoj, a očekuje ih serija koncerata u Španiji, Norveškoj, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Grčkoj, Bosni,I Herzegovini ali i nastup na Memorijalu Šabana Bajramovića, u okviru Nisville Jazz Festivala, odmah nakon Guče.

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ko je lepši od Adrijane Lime?

Čitateljke magazina "Esquire" za najlepšu ženu u Americi proglasile glumicu Kristinu Hendriks....

Romana & Marko Žujović

Svakog utorka na splavu Blaywatch......

„Divastated“ žurka na Plastic Light-u

Marko Karadžić, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Danko Runić, direktor Agencije za saradnju s...