Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Autopark na Exit etiketi

 
Detalji

Sva izdanja Exit etikete preuzmite na sajtu www.exitmusic.rs

 
 

Autopark se ponosno pridružuje EXIT etiketi u borbi za važne vrednosti koje umiru.

Autopark danas čine: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara, vokal), Dušan Lopušina (gitara), Aleksandar Šišić (bas), Bojan Dmitrašinović (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).
Album sastava Autopark, „Autopakao“, izdat u februaru ove godine za kuću „Odličan hrčak“, kao i za britanski „Parobrod“, izdat je i na Exit etiketi i dostupan je za besplatno preuzimanje na sajtu www.exitmusic.rs . Ovo je četvrti po redu album beogradskog benda koji svoj zvuk definiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.

Već više od decenije, ujedinjeni u stvaranju sopstvene muzičke melodrame, beogradski bend Autopark se i dalje bori kako sa ličnim, tako i sa društvenim demonima. Često je okarakterisan kao bend alternativnog muzičkog usmerenja, čiji zvuk predstavlja spoj ispovednih tekstova utopljenih u gitarsku buku i pevljive melodije, mada, članovi benda ne vole definicije u muzici, jer to kompromituje slobodu.

Muzika je organska potreba, to je sve.

Album Autoparka, ’’Autopakao’’ predstavlja „povučeniji“ album u odnosu na prethodne. Manje je distorzije, a više atmosfere, ambijenta i zahavaljujući trudu producenta albuma, Saše Jankovića - više muzike, šta god i kakva god ta muzika bila i ma šta ona značila. Tekstovi i dalje govore o međuljudskim odnosima, o okruženju, propalim vezama i stalnim preispitivanjima.

Na albumu ‘’Autopakao’’ su svirali: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara, vokal), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).

EXIT Label je online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatno preuzimanje, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.Pogledaj i:

autopark

,

exit

,

muzika

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Exit ispunjava zahteve muzičara

Crvene i bele ružeza Ganse i bakina supa za New Order...

Prvi izvođači Exit Dance Arene

Sven Vath, Ben Watt, Francois K i Claude VonStroke, prva su imena koja najavljuju ovogodišnje izdanje Dance Arene na Exit fe...

Dobrodošli na Exit 2012!

Sutra u 18h otvaraju se kapije trinaestog po redu Exit festivala, koji će trajati od četvrtka, 12. jula do nedelje, 15. jul...