Početna » Muzika » Muzičke vesti »

After 2 AM ludnica

 
After 2 AM ludnica
Muzičke vesti | dodato 26.05.2012.
Detalji

Već najavljenim izvođačima legendarnog After 2AM programa Exit festivala, Netsky&MC Dynamite, Drumsound & Bassline Smith & MC Dynamite, Borgore i Goldie & SP:MC, pridružuju se ove nedelje i tri sjajna nastupa, Skream & Sgt Pokes, Sub Focus DJ Set & ID i MistaJam!

 
 

SUB FOCUS I SKREAM NA EXITU!

I Happynovisad stejdž je pripremio pojačanje do sad najavljenom lajn-apu, u vidu imena Jimmy Edgar, Addison Groove, Jon Convex, Trevino, Benjamin Damage & Doc Daneeka!
Publici Exita dobro poznati dabstep mag, Skream, vraća se u velikom stilu na glavnu binu festivala. Nakon nezaboravnog nastupa sa Bengom iz 2008. godine, kao i sjajnog koncerta super-grupe Magnetic Man od prošle godine, Skream se u nedelju, 15. jula vraća na Petrovaradinsku tvrđavu sa SGT Pokes. Dabstep žurka može da počne!

Prvog dana festivala na istoj bini očekuje nas d'n'b spektakl otelotvoren u liku, delu i muzici čuvenog Sub Focus, koji dolazi sa MC-jem ID, koji je uveliko standardni deo nastupa izvođača kao što su DJ Friction, Chase and Status i El Hornet. Nakon velikog uspeha debi albuma iz 2009. godine i superpopularnih numera "Rock It" i "Follow The Light", Sub Focus se ove godine u d'n'b elitu vratio na velika vrata singlom "Out Of The Blue", koji najavljuje njegov drugi po redu album koji nestrpljivo očekujemo!

Njemu će se u četvrtak pridružiti i MistaJam, didžej, radio voditelj i veliki ljubitelj hip hopa. Mistajam je dobitnik UMA nagrade, kao i voditelj na BBC Radio 1Xtra i BBC Radio 1, dok kroz svoju emisiju promoviše najkvalitetnije nove „crne“ izvođače iz najrazličitijih žanrova, sa namerom da premosti razdor između mejnstrima i specijalizovanih svetova, pa odatle i potiče krilatica emisije, ‘ključ ka andergroundu‘.

Happynovisad stejdž s ponosom najavljuje nastup producenta, fotografa i multiinstrumentaliste iz Detroita pod imenom Jimmy Edgar. Njegova muzika je zanimljiv spoj elektro-fanka i senzualnog instrumentalnog r‘n‘b-ja, a njegov poslednji album, „Majenta“, koji je ugledao svetlost dana 7. maja, već je uspeo da pokupi pozitivne kritike NME-ja i Resident Advisora. Na Happynovisad 13. jula dolazi sa svojim jedinstvenim LIVE audovizuelnim setom.

Prvog dana festivala na Happynovi sad bini očekuje nas nastup Addison Groove. Ovaj dabstep umetnik poznat i pod pseudonimom Headhunter, s novim imenom Addison Groove u poslednjih godinu dana fokusiran je na čikaški „juke“, a debi album „Transistor Rythm“ izdao je u martu ove godine za Modeselektorovu „50 Weapons“ etiketu. Isti dan mu se na bini pridružuje i Jon Convex, poznat po svojim d'n'b radovima u projektu „Instra:mental“, koji čini zajedno sa Boddikom.

Šta se desi kada velikan d'n'b žanra odluči da se okuša u haus muzici, objasniće nam 12. jula Trevino. U d'n'b krugovima poznatiji kao Marcus Intalex, ovaj zaluđenik za studijom i studijskom opremom kaže da je pod novim alijasom ponovo počeo da ima tremu pred nastupe, ali uvereni smo da će se na Happynovisad bini osećati kao kod svoje kuće! Konačno, prvog dana festivala očekuje nas i nastup Benjamin Damage & Doc Daneeka, dvojca čija muzika se može definisati kao spoj UK ritmova dominantnih u njihovom zasebnom radu, očaravajućeg vokala Abigail Wyles i ubedljive pozadine berlinskog tehna. Album 'They!Live', izašao u januaru, dobio je odlične kritike i pohvale relevantnih muzičkih časopisa, dok ovog leta Happynovisad Stage predstavlja jedan u dugom nizu nastupa ovog sastava, kojim će predstaviti kako materijal sa 'They!Live' albuma, tako i još neobjavljen materijal sa predstojećih projekata.Pogledaj i:

exit

,

novi sad

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Missy Elliott

Da, njeni fanovi i muzički svet čekaju njen novi album "Block party" zadržavajući dah. Završila je prošlu godinu pevaju...

Exit label predstavlja Killo Killo

Prvi album benda "Killo Killo" pod nazivom "Amongst the People" danas je objavljen na sajtu www.exitmusic.tv. Ovaj album, kao...

Glasanje za omot Indirinog CD-a

Na zvaničnom sajtu popularne folk pevačice Indire Radić, kao i na njenoj oficijelnoj „fejsbuk“ stranici, juče, tačno...