Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Topli talas sa Dance Arene

 
Detalji

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, moćni Gossip, rokenrol atrakcija Wolfmother, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostiće čuvenu etiketu Cadenza Records.

 
 

Možete početi da se spremate za toplotni udar koji nas ovog leta očekuje na Dance Areni Exit festivala.

Umetnik, konceptualista i ambasador, planetarno poznati didžej Richie Hawtin iz godine u godinu iznenađuje svojim kreativnim kapacitetom, pa mu pored svih prethodno navedenih titula mozda najviše odgovara "inovator".
Pored već najavljenih izvođača sa čuvene etikete Cadenza, potvrđeno je da će Dance Arenu posetiti i stari prijatelj Exit festivala Richie Hawtin, zlatni vokal elektronske scene Miss Kittin, kao i najuaktuelniji izvođači sa progresivne etikete Crosstown Rebels, Maceo Plex i Art Department.

Umetnik, konceptualista i ambasador, planetarno poznati didžej Richie Hawtin iz godine u godinu iznenađuje svojim kreativnim kapacitetom, pa mu pored svih prethodno navedenih titula mozda najviše odgovara "inovator". Iako je rođen u Engleskoj, Richie će uvek biti asocijacija za Detroit, gde je sa kolegom pionirom, Carl Craigom, pokrenuo drugi talas Detroit tehna. Elektronski mogul stoji iza etiketa "Plus 8" i "Minus", a njegov alter ego, Plastikman, reoblikuje tehno svojim sjajnim miks-albumima, dok nastupima na festivalima postavlja standarde elektronskog koncerta. Ove godine na Exit Richie Hawtin dolazi sa svojim potpuno novim LED nastupom, sa vizualima koje potpisuje Ali Demirel.

Njemu će se pridružiti i Karolin Herve, aka Miss Kittin, koja je poslednjih godina postala jedan od inspirativnijih glasova i didžejeva na elektronskoj muzičkoj sceni. Uz dugogodišnjeg partnera u produkciji, Hackera, izdala je numere "Frank Sinatra" i "1982" koje su je lansirale među elektronsku elitu, a naredne saradnje sa imenima kao što su Felix Da Housecat, Golden Boy, Sven Väth, Steve Bug i Antonelli Electric, samo su učvrstile njen novonastali status. Ove godine Miss Kittin sprema novi, treći po redu solo album, pa možemo da očekujemo i ekskluzivne premijere na Dance Areni.

Crosstown Rebels je izdavačka kuća koja je u 2011. pokupila najbolje moguće kritike, nagrade i priznanja kao vodeća trendseterska institucija u elektronskoj muzici. Iste godine su Damian Lazarus, Jamie Jones i Seth Troxler - vlasnik i 2 vodeća imena ove etikete, zatvarali Dance Arenu, a ove godine stiže još jedan član startne postave, Maceo Plex. Nekima poznatiji kao Maetrik ili Mariel Ito, servira nam bogatu produkciju kao mešavinu tehna, hausa, fanka i elektra, ali je možda njegovo kubansko poreklo najzaslužnije za neodoljivu želju za ples koju indukuje kao Maceo Plex.

Još jedna Crosstown Rebels senzacija je duo Art Department, iza koga stoje kanadska tehno/haus zvezda Keni Glazgov i najveća kanadska zvezda u usponu, Džoni Vajt. Kenijeva karijera traje još od kraja 80-tih, sa izdanjima za Narcotic, Jinxx, Turbo kao i za njegovu Method 11/11 etiketu, a Vajtova No. 19 etiketa sa ultra-brzim porastom diskografije trenutno izbija na čelo internacionalne scene. Zasebno su izdali nebrojeno mnogo sjajno kritički propraćenih izdanja, a trenutno se vode kao najnapredniji andergraund producenti Severne Amerike.

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, moćni Gossip, rokenrol atrakcija Wolfmother, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostiće čuvenu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz, Maayan Nidam. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Slash 2011

Jelen Live i Arena Beograd vam sa zadovoljstvom predstavljaju gitarsku ikonu SLEŠA u Beogradskoj areni, 31. jula, čime potv...

Mika

Libansko - američkog porekla, rođen je u Bejrutu, a odrastao u Parizu i Londonu....

Mihalis Hastzigiannis u Beogradu

Grčka pop zvezda, Mihalis Hatzigiannis, dolazi u Beograd dan ranije, u utorak, 20. decembra. ...