Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Rasprodat koncert Arsena i Matije

 
Detalji

U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem, i ističe da retko kada zalaze jedan drugome u rad, već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno.

 
 

Rasprodate su sve ulaznice za koncert Arsena i Matije Dedića, koji će se održati 19. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: „Sve što znaš o meni“, “Tvoje nježne godine”, „O, mladosti“, „Zagrli me“.
Čuveni šansonjer Arsen Dedić nastupiće sa svojim sinom Matijom, džez pijanistom, a celokupnoj atmosferi doprineće intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju. Gošća koncerta biće Marijana Zlopaša, koja će na sceni Kolarca otpevati dve numere. Koncert počinje u 20 časova.

U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem, i ističe da retko kada zalaze jedan drugome u rad, već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno.

Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: „Sve što znaš o meni“, “Tvoje nježne godine”, „O, mladosti“, „Zagrli me“. Osnovno zanimanje mu je uvek bila muzika, ali u spoju sa poezijom došao je do sopstvenog kantautorskog izraza, koji je postao za njega karakterističan. Miljenik je publike još od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma "Višnja naTašmajdanu" (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama "Odabraćeš gore". Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su: Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada «Vladimir Nazor» , nagrada «Slobodne Dalmacije» za životno delo, dve Zlatne Arene za filmsku muziku, nagrada za muziku u filmu «Rabuzin», više nagrada za pozorišnu muziku, nagrada u Novom Sadu za filmsku muziku, «Premio Brel» - za promovisanje evropske kantautorske pesme i mnoge druge.

Matija Dedić, nagrađivani džez pijanista i kompozitor, nedavno je objavio zajednički album sa Zoranom Predinom, pod nazivom “Tragovi u sjeti”, a bio je i finalista džez festival u Montreju, 2002. godine. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Irish Stew

Beogradska grupa "Irish Stew" održaće promociju svog drugog albuma "Dare to Dream" (One records, 2008) u Livingroom-u SKC-a...

Koncert "Yoga iS music"

"Yoga iS music" je jedinstveni projekat koji ujedinjuje publiku širom sveta u nezaboravnom muzičkom i meditativnom iskustvu...

Elemental u Božidarcu

BESPLATAN koncert hrvatske hip-hop atrakcije, grupe ELEMENTAL!
...