Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Rasprodat koncert Arsena i Matije

 
Detalji

U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem, i ističe da retko kada zalaze jedan drugome u rad, već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno.

 
 

Rasprodate su sve ulaznice za koncert Arsena i Matije Dedića, koji će se održati 19. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: „Sve što znaš o meni“, “Tvoje nježne godine”, „O, mladosti“, „Zagrli me“.
Čuveni šansonjer Arsen Dedić nastupiće sa svojim sinom Matijom, džez pijanistom, a celokupnoj atmosferi doprineće intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju. Gošća koncerta biće Marijana Zlopaša, koja će na sceni Kolarca otpevati dve numere. Koncert počinje u 20 časova.

U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem, i ističe da retko kada zalaze jedan drugome u rad, već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno.

Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: „Sve što znaš o meni“, “Tvoje nježne godine”, „O, mladosti“, „Zagrli me“. Osnovno zanimanje mu je uvek bila muzika, ali u spoju sa poezijom došao je do sopstvenog kantautorskog izraza, koji je postao za njega karakterističan. Miljenik je publike još od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma "Višnja naTašmajdanu" (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama "Odabraćeš gore". Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su: Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada «Vladimir Nazor» , nagrada «Slobodne Dalmacije» za životno delo, dve Zlatne Arene za filmsku muziku, nagrada za muziku u filmu «Rabuzin», više nagrada za pozorišnu muziku, nagrada u Novom Sadu za filmsku muziku, «Premio Brel» - za promovisanje evropske kantautorske pesme i mnoge druge.

Matija Dedić, nagrađivani džez pijanista i kompozitor, nedavno je objavio zajednički album sa Zoranom Predinom, pod nazivom “Tragovi u sjeti”, a bio je i finalista džez festival u Montreju, 2002. godine. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

NS Koncert godine 2011!

Pored 11 već potvrđenih grupa, učesnika ovogodišnjeg NS Koncerta godine (Hype, Lude Krawe, Zbogom Brus Li, Dža ili bu, D...

Slash 2011

Jelen Live i Arena Beograd vam sa zadovoljstvom predstavljaju gitarsku ikonu SLEŠA u Beogradskoj areni, 31. jula, čime potv...

Ian Brown u Beogradu

Nekadašnji frontmen The Stone Roses, legendarnog benda koji je definisao britansku pop scenu kasnih 80-tih i ranih 90-tih go...