Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Grandiozan početak EXIT festivala!

 
Detalji

Mesto i vreme dešavanja:
7. jul 2011. godine, Petrovaradinska tvrđava (Novi Sad)

 
 

Prvo veče dvanaestog Exit Festivala obeležili su nastupi zvezda koje smo čekali decenijama, kao i onih od kojih nema traženijih ovih dana.

Koliko je atmosfera bila vatrena dokazuje i podatak da je negde oko 1h došlo do manjeg požara na padinama Petrovaradinske tvrđave okrenutim gradu.
Exit je na dan otvaranja posetilo preko 40 000 ljudi, a nastupili su Bad Religion, Arcade Fire, Pulp, Magnetic Man, i to samo na glavnoj bini. Otvaranje je obeležio i veliki vatromet neposredno pred nastup sastava Pulp.

Neverovatna senzacija u vidu najezde miševa ka Dance Areni preplavila je ceo Exit, da bi stigla do svog velikog učitelja – Deadmau5 je na Dance Areni okupio i oduševio horde obožavatelja koji su živeli za njegov nastup. A stari znalci Tiga i James Zabiela su održali još jednu lekciju iz veštine upravljanja gramofonima i publikom.

Fusion je sa bendom Beirut doživeo jednu od najvećih posećenosti svih vremena a divni muzičari iz celog sveta su nam doneli dašak života divnih, svakodnevnih ljudi. Uz House of Pain cela tvrđava je skakala gore dole.

Koliko je atmosfera bila vatrena dokazuje i podatak da je negde oko 1h došlo do manjeg požara na padinama Petrovaradinske tvrđave okrenutim gradu. Po izjavi Darka Jocića, koordinatora protivpožarnog obezbeđenja na Exit festivalu, požar je bio manjih razmera i u normalnim okolnostima ne bi se ni gasio jer nije bilo mogućnosti širenja, ali je to ipak učinjeno da bi se izbegla panika među posetiocima festivala. Iz mera predrostrožnosti, ažurni vatrogasci na obodima tvrđave ugasili su zapaljenu travu i žurka je mogla da se nastavi.

Prve večeri zvanično je otvorena i druga Exit muzička konferencija, koju organizuju Exit festival i Tuborg, u okviru koje će se 30 mladih di-džejeva iz regiona sresti sa zvezdama elektronske muzike koje nastupaju na Exit festivalu, i dobiti priliku da steknu i razmene nova znanja i iskustva koja će im pomoći za razvoj karijere.

U petak 8. jula, posetioce očekuju novi uzbudljivi nastupi. Na glavnoj festivalskoj bini nastupaju M.I.A., Editors, Amadou & Mariam, na Dance Areni Underworld, Carl Craig, Fusion će ugostiti izvođače Femi Kuti, Go Back to the Zoo, a sviraće i Parkway Drive, Alexander Robotnick, Disciplin A Kitschme, Boddika i mnogi drugi. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Gitarska ikona Slash u Beogradu

Jelen Live i Arena Beograd vam sa zadovoljstvom predstavljaju gitarsku ikonu SLEŠA u Beogradskoj areni, 31. jula, čime potv...

Film u boci

MIKRO promoviše kratke amaterske, art i trash filmove, a učešće mogu uzeti i profesionalni filmski i video autori....

Route 66

Screaming brothers ~ @Route66

...