Početna » Muzika » Muzičke vesti »

E-Play nastupaju na Green Festu

 
Detalji

Mesto održavanja: Beogradska arena, Beograd
Vreme održavanja 2. jul 2008.god.
Cena ulaznice: 2090 dinara (parter) i 2490 dinara (loža)

 
 

E-Play" ovih dana privode kraju snimanje novog albuma pod radnim naslovom "Drago mi je da smo se upoznali" koji bi trebao da se pojavi ove jeseni.

E-Play" postoje još od 1998. godine, a prvi, istoimeni album je izašao u novembru 1999. godine.
Popularni beogradski sastav „E-Play“ nastupiće na ovogodišnjem Tuborg Green Festu koji će se održati u Beogradskoj areni 2. jula. Posle njih u Areni će nastupiti britanske zvezde "Franz Ferdinand", popularni američki hip-hop sastav "Cypress Hill" i danski pop duo "The Raveonettes".

Pripreme za treći studijski album počele su u decembru prošle godine. Većina pesama snimljena je u "Studiju 5" PGP RTS-a, dok su pojedine deonice dovršene u intimnijem prostoru studija "Vitas". Produkciju albuma radi Nikola Vranjković iz sastava "Block Out", a kao gosti pojavljuju se bubnjar Aleksandar Petrović Alek (Eyesburn) i klavijaturista Dejan Hasečić.

"E-Play" postoje još od 1998. godine, a prvi, istoimeni album je izašao u novembru 1999. godine. Neke od pesama benda su se našle u filmovima "Munje" (Prvi pogled tvoj) i "Lavirint" (In The Middle), a bend je dosad nastupao na brojnim festivalima i samostalnim koncertima. "E-Play" 2004. i 2005. godinu provode u pripremanju i snimanju drugog albuma, sarađujući sa producentom Nikolom Vranjkovićem. Albumu "Crime" sa osveženim, ali već prepoznatljivim zvukom, svoj doprinos su dali i gosti Saša Lokner (Bajaga i Instruktori), Kojot (Eyesburn) i Čvare (Overdrive).

"E-Play" danas funkcioniše u "mešovitom" sastavu, bend predvode dva ženska vokala, gitaristkinja Biljana Todoroski i basistkinja Maja Cvetković, a prate ih bubnjar Damjan Dašić i programer Marko Milivojević. Maja i Biljana su učestvovale na kompilaciji "Kao da je bilo nekad" posvećenoj Milanu Mladenoviću, gde su sa Kojom iz benda "Disciplin A Kitschme" obradile pesmu "Zemlja". "E-Play" u osnovni rok izraz uvode i sadržaj drugačijeg, često elektronskog zvuka. Poznati su po žestokim nastupima i brzim, energičnim numerama sa dinamičnom ritam sekcijom koju prati snažan gitarski zvuk uz dodatno elektronsko programiranje po kojem su poznati kao jedna od retkih bendova. (Kontra) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dan kada je zemlja stala - 1. foto

Prva fotografija filma reditelja Skota Deriksona - "Dan kada je Zemlja stala" upravo je objavljena....

Najmračniji sat 3D uz obeležja BG

„20th Century Fox“ odobrio korišćenje fotografija Beograda na plakatima za lokalnu kampanju filma „Najmračniji sat ...

Film "Zamena" u bioskopima

U martu 1928. godine devetogodišnji sin Kristine Kolins, Volter, je nestao. Pet meseci kasnije, policija Los Andjelesa, pod ...