Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Džimi Klif predgrupa Santani

 
Detalji

Ako želite da uživate u legendama kao što su Džimi Klif i Santana 6. jula u Beogradskoj areni, možete nabaviti ulaznice po cenama od 3100, 3500, 3900, 4500 i 4900 dinara.

 
 

Legenda rege muzike Džimi Klif (Jimmy Cliff), zagrejaće atmosferu pre nastupa Santane, 6. jula u Beogradskoj areni.

Poslednji zajednički projekat sa producentom Leslijem Kongom bio je album za film „The Harder They Come” u kome je Klif i glumio. Film je postao prvi međunarodni uspešni film sa Jamajke koji mu je doneo još veću popularnost.
Jedna od najsvetlijih zvezda Jamajke, Džimi Klif je jedan od prvih koji je doneo muziku svoje rodne zemlje na svetsku scenu. U tinejdžerskom dobu preselio se iz rodnog St. Džejmsa u Kingston i 1963. godine izbacio svoje prve hitove „Hurricane Hattie” i „Dearest Beverly” sa Leslijem Kongom (Lesly Kong). Saradnju su nastavili sve do Kongove smrti producirajući neke od najboljih melodija ska ere kao što su „Miss Jamaica” i „King of Kings”. Na snimanju „Miss Jamaice” Klif se upoznao sa mladim Bobom Marlijem kome je pomogao da snimi prvi singl „Judge Not”. Tokom naredne dve decenije, njih dvojica su kreirali modernu rege muziku.

Prvi Klifov uspeh van Jamajke bilo je osvajanje međunarodnog Song Festivala u Brazilu sa pesmom „Waterfall” sa njegovog debi albuma „Hard Road to Travel” 1968. godine. Naredne godine, internacionalni uspeh mu donosi pesme „Wonderful World, Beautiful People” koja je u Britaniji došla do šestog mesta top lista. Njegov drugi singl, anti ratnu pesmu „Vietnam”, Bob Dilan je opisao kao najbolju protestnu pesmu koju je ikada čuo otpevanu od najboljeg protestnog pevača ikada. Album iz 1970. godine „Wonderful World” nastavio je sa uspehom i našao se u top 10 albuma u Britaniji te godine.

Poslednji zajednički projekat sa producentom Leslijem Kongom bio je album za film „The Harder They Come” u kome je Klif i glumio. Film je postao prvi međunarodni uspešni film sa Jamajke koji mu je doneo još veću popularnost. Početkom osamdesetih osnovao je novi bend „Oneness” i nastupao na američkoj turneji. Saradnja sa Koll& the Gang bendom donela mu je Gremi nominaciju 1983. godine za najbolji album „The Power and the Glory” a zatim i Gremi 1985. Rad na filmu nastavlja sa muzikom za komediju „Cool Runnings” iz 1993. godine, pozajmljivajući glas u Elton Džonovom svetskom hit animiranom filmu „Lion King”. Glumi se vratio ulogama u filmu „Club Paradise” sa Robinom Vilijamsom i Piterom O’Tulom i filmu „Marked for Death” sa Stivenom Sigalom.

30 godina posle „The Harder They Come”, Klifova muzika je i dalje značajna. Njegova interesovanja nisu samo za rege. Klif je takođe radio sa mnogim umetnicima različitih žanrova, od Erike Badu do Elvisa Kostela.

2009. godine Džimi Klif je primljen u Rock & Roll kuću slavnih.

“The Harder They Come”
http://www.youtube.com/watch?v=xGE4dnrPPZQ

„I Can See Clearly Now“
http://www.youtube.com/watch?v=AFyJihSHN4s

“Many Rivers to Cross”
http://www.youtube.com/watch?v=kGeCeK85sUg&feature=related

“Wonderful World, Beautiful People”
http://www.youtube.com/watch?v=J6wTjq5WhOA&feature=related

Ako želite da uživate u legendama kao što su Džimi Klif i Santana 6. jula u Beogradskoj areni, možete nabaviti ulaznice po cenama od 3100, 3500, 3900, 4500 i 4900 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, Ušće“ Shopping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Gigstix kao i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Donatorski koncert FMU

Donatorski koncert Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu biće održan u 20. novembra u 20 časova na "Velikoj sceni" Naro...

Premijera filma "Dosije X"

"Dosije Iks: Želim da verujem" je zasebna priča u maniru nekih od napriznatijih i najomiljenih epizoda iz serijala, koja ć...

Zaz u Beogradskoj areni

Isabelle Geffroy poznatija kao Zaz nastupa sutra u Beogradskoj areni...