Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Jamiroquai u Zagrebu

 
Jamiroquai u Zagrebu
Muzičke vesti | dodato 08.03.2011.
Detalji
 
 

Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, predvođen harizmatičnim Jayem Kayem, još jedan je potvrđeni headliner T-Mobile INmusic festivala 2011!

Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai nastupa u Zagrebu.
Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, predvođen harizmatičnim Jayem Kayem, još jedan je potvrđeni headliner T-Mobile INmusic festivala 2011!

U decembru prošle godine objavili su svoj sedmi studijski album "Rock Dust Light Star", kojim su još jednom opravdali vernost obožavatelja i koji će, uz brojne stare hitove, predstaviti hrvatskoj publici u sklopu ovogodišnjeg T-Mobile INmusica.

Ovaj jazz funk i acid jazz bend osnovan je 1992. kao jedan od najznačajnijih bendova londonskog acid jazz pokreta devedesetih, rame uz rame sa grupama kao što su Incognito, the Brand New Heavies, Galliano i Corduroy.

Zahvaljujući uspehu prvog singla "When You Gonna Learn", bend je potpisao ugovor s diskografskom kućom Sony koja im je 1993. izdala prvi album "Emergency on Planet Earth". Pravi uspeh dolazi s drugim albumom "The Return of the Space Cowboy", da bi sa svojim trećim albumom "Travelling without Moving" postigli svetsku slavu koja im 1997. godine donosi nagradu Grammy.

Jamiroquai tokom godina radi sve veći odmak od funka i često eksperimentiše i s brojnim drugim žanrovskim pravcima poput popa, dancea, rocka i elektronike, ali i pored ponešto drugačijeg zvuku, bend nastavlja da oduševljava i zadržavati se na vrhovima muzičkih lestvica.

Tokom 2007. bend uzima popriličan kreativan zamah i počinje rad na svom sedmom albumu i nekoliko muzičkih projekata sa strane. Nakon petogodišnje pauze, krajem 2010. izlazi "Rock Dust Light Show", album koji, na radost njihove najvjernije publike, označava svojevrstan povratak proverenoj kombinaciji "organskog soula" i karakterističnog Jamiroquai disco funk zvuka.

Jamiroquai u dosadašnjoj karijeri ima preko 30 miliona prodatih albuma, proveli su ukupno 192 nedelja na listi UK Singles Chart između 1992. i 2006. godine, a čak 13 puta bili su nominovani za Brit Award i ponosni su vlasnici Grammya.


Izvor: (Kontraweb) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Trenchtown posetilo 11.000 ljudi

Deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, koji je završen u nedelju u predivnom prirodnom okruženju Etno kamp...

U januaru jeftinije ulaznice za Exit

Prodaja ulaznica za jedanaesti Exit festival za srednjoškolce, po promotivnoj ceni od 4990 dinara, počinje 15. januara 2010...

Tereza Kesovija

Tereza će na koncertu nastupiti sa orkestrom Camerata Serbica pod dirigentskom palicom Đele Jusića, koji je i autor većin...