Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Josipa Lisac za ljubitelje sevdaha

 
Detalji

Po prvi put u Beogradu održaće se veliki koncert istaknutih interpretatora sevdalinki u četvrtak 18. novembra u velikoj dvorani Sava centra sa početkom od 20 časova.

 
 

Po prvi put u Beogradu održaće se veliki koncert istaknutih interpretatora sevdalinki u četvrtak 18. novembra u velikoj dvorani Sava centra sa početkom od 20 časova.

Josipa Lisac je i u Zagrebu nastupala u okviru ovog koncerta u dvorani "Vatroslav Lisinski", ali njen kontakt sa izvornom bosanskom pesmom ima i svoj istorijat u njenoj bogatoj karijeri kroz uticaj njenog pokojnog supruga.
Uz Zehru Deović, neke od najlepših sevdalinki izvešće Muhamed Mujkanović, Alma Subašic, Amira Medunjanin, Nedžad Imamović, Nedeljko Bilkić, Merima Njegomir, Avdo Lemeš, Enes Begović i Vesna Hadžić. Specijalni gosti na koncertu biće zagrebačka diva Josipa Lisac i virtuozni lautista Edin Karamazov.

Pred koncert pod nazivom "Veče sevdalinki u Sava centru", pitali smo Josipu Lisac šta može beogradska publika da očekuje 18. novembra, budući da će je mnogi među nama po prvi put slušati kako peva i tu vrstu muzike: "Edin Karamazov i ja smo pozvani da dođemo i predstavimo sevdalinke na malo drugačiji način i umetnički će to biti jako lepo izvedeno. Biće to veliko iznenađenje za publiku koja voli sevdalinke".

Josipa Lisac je i u Zagrebu nastupala u okviru ovog koncerta u dvorani "Vatroslav Lisinski", ali njen kontakt sa izvornom bosanskom pesmom ima i svoj istorijat u njenoj bogatoj karijeri kroz uticaj njenog pokojnog supruga: "Sevdalinke sam počela da pevam zahvaljujući Karlu. Pesma "Omer beže" je izdata na singl ploči 1974. godine za Jugoton. Da nije bilo njega, ja tu sevdalinku verovatno nikad ne bih otpevala".

Na tom singl izdanju nalazila se i pesma "Niz polje babo idu sejmeni" koju je Josipa izvela u vrlo karakterističnoj pratnji virtuoznog Edina Karamazova izazvavši oduševljenje ljubitelja sevdalinki, ali i brojnih fanova njene muzike. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

13. Međunarodni salon karikatura

U zemunskoj galeriji "Stara kapetanija" 5. juna otvoren je 13 međunarodni salon karikatura. Ovom svečanom otvaranju prisust...

Đorđe Balašević

Sledeći tradiciju novogodišnjih koncerata,naš veliki umetnik ovoga puta će se, ovoga puta, predstaviti publici u posebnom...

Telenorova kolekcija srpske umetnosti

Telenorova kolekcija srpske savremene umetnosti biće predstavljena u umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" od 9. maja do ...