Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Više od 20 hitova na koncertu

 
Detalji

Sir Elton Džon, zajedno sa svojim bendom, započeo je evropsku turneju u okviru koje će 3. juna nastupiti i u Beogradskoj areni, koncertom u Lisabonu.

 
 

Koncert je otvorio izvođenjem pesme "Funeral for a Friend" a završio pesmom koja mu je otvorila vrata svetske muzičke scene – Your song.

Ovaj popularni umetnik, vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi najslušanijih a na koncertu će izvesti gotovo polovinu.
Sir Elton Džon, zajedno sa svojim bendom, započeo je evropsku turneju u okviru koje će 3. juna nastupiti i u Beogradskoj areni, koncertom u Lisabonu.

Ovaj popularni umetnik, vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi najslušanijih a na koncertu će izvesti gotovo polovinu. Love Lies Bleeding, Rocket Man, Sacrifice, Don't let the Sun go down on me kao i Candle in the Wind, obavezni su deo svakog Eltonog koncerta.

Elton će u Beograd stići na dan koncerta, 3. juna, privatnim avionom a vreme sletanja njegov menadžment još drži u tajnosti. Ono što je sigurno je da je Sir Elton tražio specijalnu limuzinu koja će ga sačekati na aerodromu i odvesti pravo u Beogradsku arenu u kojoj će ga sačekati garderoba opremljena kao ekskluzivni apartman i specijalna soba samo za njegovih 10 kofera garderobe.

Elton Džon je titulu viteza Britanskog kraljevstva dobio 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE a par godina pre toga postao je član Rokenrol hola slavnih. Nagradama Gremi, Toni i Zlatni globus, pridodao je Oskara za najbolju filmsku muziku za animirani film "Kralj lavova" a od strane "Bilbord" magazina proglašen je za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su samo Bitlsi i Madona).

Vrhunac karijere imao je sedamdesetih godina, kada je u Americi održao koncerte na kojima je bilo preko 100.000 ljudi, dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo na Medison Skver Gardenu. Inače, Elton drži rekord u broju koncerata u ovoj prestižnoj dvorani.

Ovaj ekscentrični muzičar priznao je da je prošao kroz pakao narkomanije tokom mladosti iz sopstvene nesigurnosti – "Upotreba droge činila me je sigurnijim, mislio sam da postajem bolji čovek kada sam nadrogiran. Oterao sam od sebe sve prijatelje i bio sam okružen narkomanima. Šmrkao sam mnogo i uvek sam hteo što više. Na kraju dana nisam mogao da zaspim, mislio sam da ću dobiti infarkt", izjavio je Elton o svom ranijem životu.

Prekretnicu u njegovom životu načinilo je upoznavanje sa dvanaestogodišnjim dečakom koji je oboleo od side preko transfuzije krvi. "U kraju u kojem je stanovao, zabranili su mu da ide u školi i bude u kontaktu sa drugom decom. Tada sam rekao sebi – Šta ti hoćeš, imaš sve što poželiš a žališ se što su ti ružne tapete u hotelskoj sobi! Bio si dobar i fin mladić a sada si uobraženi narkoman! Tada sam se u sekundi otreznio." – dodaje Elton.

Ubrzo, počeo je da se bavi i humanitarnim radom i kako je izjavio, nikada neće biti star da prestane time da se bavi – "Još želim da probam nešto novo, da napišem dosta pesama, sakupim još mnogo novca za pomoć obolelima od AIDS-a. Tek sam devetnaest godina trezan. Ne želim da stanem." – rekao je nedavno Sir Elton Džon.

Na koncertu u Beogradskoj areni svi posetioci uživaće u sledećim Eltonovim hitovima:

- Funeral for a Friend
- Love Lies Bleeding
- Saturday Night's Alright (For Fighting)
- Levon
- Tiny Dancer
- Philadelphia Freedom
- Goodbye Yellow Brick Road
- Daniel
- Rocket Man
- I Guess That's Why They Call it the Blues
- Take Me to the Pilot
- Sacrifice
- Don't Let the Sun Go Down on Me
- Sorry Seems to be the Hardest Word
- Candle in the Wind
- Bennie and the Jets
- The Bitch Is Back
- I'm Still Standing
- Crocodile Rock
- Your Song 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

BP Party

Mjuzik Star produkcija i gospodin Boban Petrović, organizovaće čuveni BP Party, 17. decembra u Beogradskoj areni....

Otvaranje sezone Bgd filharmonije

Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, u petak, na Kolarcu, otvoriće Martin Zighart, šef - dirigent Štutgartskog ...

Holiday On Ice - "Misterija"

Posle veoma uspešnog dvogodišnjeg gostovanja produkcije Holiday On ice, ove godine Beogradska arena dovodi još jednu preds...