Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Gilles Peterson u Beogradu

 
Detalji

Mesto održavanja: bašta Sava Centra, Beograd
Vreme održavanja: 6 jun 2008. god.

 
 

Na otvaranju sezone beogradskih letnjih bašta, još uvek kalendarski u proleću, Gilles Peterson još jednom nepogrešivo pogađa klupsku sezonu u Beogradu novim radostima.

Već mnogo puta dokazan miljenik naše publike
U Beogradu će ponovo nastupiti Gilles Peterson , i to u bašti Sava Centra. U proteklih sedam godina, baš svi veliki disk džokeji sveta nastupali su u glavnom gradu, ali samo jedan se svake godine vraćao.

U toplom sećanju ostaju savršeni ritmovi svakog njegovog nastupa, futuristička nostalgija kojom nas je kupio jednom zauvek na svojoj prvoj zabavi u Barutani 2002.

Već mnogo puta dokazan miljenik naše publike, zahvaljujući emisiji "Worldwide" sa BBC, Gilles je na zabavan način edukovao sadašnje muzičke generacije, otkrivši im svet starih bisera najplementije crnačke dance muzike i njihovih najboljih savremenih učenika.

Petersonovo enciklopedijsko poznavanje istorije pop muzike, umeće uklapanja ritmova i pravljenja balansa, te neopisivo šarmantan način vođenja plesnog programa u maniru starih diskoteka (sa povremenim najavama između numera), čine Gillesa jedinstvenom pojavom među disk džokejima, van i iznad svih kategorija.

Kao vrhunski arbitar stila kad je u pitanju mešanje house muzike, funk groovea i besne jazz improvizacije, Gilles Peterson će opet zabaviti noge, osvežiti grlo i podučiti mozak, 6 juna u jednom lepom beogradskom otvorenom prostoru, prepunom, kao i uvek... (Kontra) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Eminem i Bruno iscenirali svađu

Eminem i Sacha Baron Cohen su zajednički radili kako bi iscenirali sukob na dodeli MTV filmskih nagrada u nedelju u Los Ange...

Metallica odbila intervju zbog pirata

Članovi sastava Metallica otkazali su intervju sa švedskim novinarom pošto je novinar priznao da je novi album benda ilega...

Premijera filma "Henkok"

Premijera filma "Henkok", u kome glavne uloge tumače Will Smith i Charlize Theron, održaće se 2. jula u Dvorani doma sindi...