Početna » Specijal » Ostalo »

Autorsko vođenje kroz postavku

 
Autorsko vođenje kroz postavku
ARHIVA
Ostalo | dodato 02.02.2010.
Detalji

Mesto održavanja: galerija SANU, Beograd
Vreme otvaranja: 2. februar 2010. god. u 18h

 
 

Prolazeći kroz postavku u društvu autora izložbe prisutni će biti u prilici da saznaju zašto je iz raznovrsnog i izuzetno obimnog opusa Paje Jovanovića izdvojeno baš ovih 97 dela.

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, koji do sada nisu bili u prilici da u društvu gospodina Petrovića pogledaju izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch.
Ovoga utorka sve zainteresovane će kroz izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch voditi autor izložbe, gospodin Petar Petrović, kustos Zbirke srpskog slikarstva XVIII i XIX veka.

Zbog čega dela grupisana u četiri tematske celine: žanr kompozicije – između Balkana i Orijenta, istorijsko slikarstvo, portrete i religiozno slikarstvo, na najadekvatniji način pripovedaju o širini i kompleksnosti opusa ovog izuzetnog umetnika.

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, koji do sada nisu bili u prilici da u društvu gospodina Petrovića pogledaju izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch, da se u utorak u 18 časova upuste u razotkrivanje novih dimenzija najreprezentativnijijih ostvarenja ovog umetnika. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nesvrstana strana muzike

Raspad grupe "The Kuguars" zavio je u crno svetsku muzičku scenu. Bez njih, rokenrol je izgubio i dušu i telo......

Čeda ima novu ćuku od 30.000 dolara!

Lider LDP nosi skupoceni švajcarski sat marke „Hublot“ iz ograničene serije, koji košta i do 30.000 dolara....

Pejzaži neurona

Institut Servantes, u saradnji sa Galerijom nauke i tehnike SANU, organizuje neobičnu izložbu crteža i fotografija Pejzaž...