Početna » Specijal » Ostalo »

Univerzijada 2009

 
Univerzijada 2009
ARHIVA
Ostalo | dodato 26.01.2007.
Detalji

Mesto: Beograd
Vreme: Od 30. juna do 12. jula
Web: www.universiade-belgrade2009.org

 
 

Oragnizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta.

Univerzijada je, posle olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji.
Univerzijada je, posle olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji. Oragnizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta. Organizacija Univerzijade se dodeljuje po sličnom principu kao i organizacija olimpijskih igara i predstavlja veliku čast i odgovornost za državu i grad kojima je dodeljena. Organizacija tako velikog sportskog i za celu zemlju izuzetno važnog događaja kao što je Univerzijada Beograd 2009, iziskuje veliko i sinhronizovano angažovanje mnogih institucija i organizacija. Maskota Univerzijade je vrabac zato što je i on izabrao Beograd kao svoje mesto, i zato što je najrasprostranjenija ptica kod nas, brz, dinamičan, snalažljiv. Vrabac - ponosno poziva svojim veselim krilima sve nas da budemo deo Univerzijade, da ceo Beograd bude centar sveta! On je autentičan, šarmantan, šmeker - pravi Beograđanin, kakvog možemo sada videti u sportskoj odeći (moderan izgled - kačket, majica) kao šampiona u bojama reprezentacije.
Sem modernog koncepta i vizuelno izuzetno zanimljive ideje, Izvršni komitet UB 2009 rukovodio se, pre svega, realnošću pripreme i najpovoljnijim budžetom projekta, ali i činjenicom da će sva oprema koja će se koristiti za ceremoniju otvaranja pripasti studentskim naučnim institucijama.
„Izvršnom komitetu, u kojem su predstavnici svih ministarstava koja aktivno učestvuju u pripremi Univerzijade, kao i Beograda i Vojvodine, bilo je veoma važno da to bude finansijski najprihvatljivija ponuda, ali je, sem toga, veoma važno da će ono što se uloži u opremu vrednu između 250 i 300 hiljada evra, ostati samim studentima kao legat. Dakle, ovo je dvostruko i dugoročno ulaganje, najpre u modernu ceremoniju koja se oslanja na iste vrednosti koje promoviše i sama Univerzijada i FISU, a zatim u studentske institucije kojima će sigurno biti od velike koristi“, izjavio je Nebojša Ilić, predsednik Izvršnog komiteta UB 2009.
Koncept ovog tima, koji je producentkinja Nevenke Gojković okupila posebno za ovu priliku, zasnovan je na ideji da se Srbija prikaže kao moderna evropska zemlja izuzetnih akademskih potencijala. Oslanjajući se na sport, znanje, nauku, komunikaciju, pobedu i, najzad, život, kao ključne odrednice, NgiO tim je prezentovao koncepciju koja na najbolji način spaja vrhunsku tehnologiju sa univerzalnim kvalitetima koje prepoznaju mladi ljudi širom sveta.
Članovi NgiO tima su: Nevenka Gojković, producent, reditelji Đorđe Marjanović, Boško Đorđević i Katarina Vražalić, producenti Jovana Karaulić i Mitar Marinović (novi mediji) direktor fotografije Predrag Milošević, Jelena Dragišić, copywriter Mladen Hrvanović, art direktor i Dorijan Kolundžija, kreativni direktor digitalnih medija. (www.universiade-belgrade2009.org)

Tokom predstojeće Univerzijade u Beogradskoj areni će se održati ceremonije svečanog otvaranja i zatvaranja kao i takmičenja u košarci.
Ulaznice za košarkaške utakmice od 02. do 10. jula iznose 100 dinara, a za finalne utakmice 11. jula koštaju 200 dinara, i mogu se nabaviti na blagajni Beogradske arene.
Slobodan ulaz na sva takmičenja (osim za ceremonije otvaranja i zatvaranja) imaće posetioci stariji od 65 godina (ukoliko pokažu važeću ličnu kartu na ulazu), studenti (ukoliko pokažu važeći indeks) i đaci osnovnih i srednjih škola (ako na ulazu u halu pokažu važeću đačku knjižicu).
Raspored mozete preuzeti dole iz dela multimedia.
Pogledaj i:

univerzijada

 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat

MULTIMEDIA

Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Otvaranje univerzitetskog sela

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Univerzijada 2009: Proglašeni voditelji

U petak, 27. marta, na FDU održana je audicija za voditelje ceremonije otvaranja Univerzijade Beograd 2009....

Univerzijada 2009

Organizacija Univerzijade se dodeljuje po sličnom principu kao i organizacija olimpijskih igara i predstavlja veliku čast i...