Početna » Specijal » Ostalo »

Karneval brodova

 
Karneval brodova
ARHIVA
Ostalo | dodato 05.04.2008.
Detalji

Vreme: 30. avgust
Mesto: Savsko pristaniste

 
 

Pored karnevalske povorke, na novobeogradskoj strani obale Save, kod Brankovog mosta, i ove godine biće organizovan dečji karneval, koji će obeležiti početak programa.

Karneval na vodi, osim u Beogradu, koji je jedinstvena priča jer karnevalske grupe nastupaju na specijalno izrađenim pontonima, ne postoji nigde.
Nešto potpuno drugačije, Beogradski karneval brodova pod motom "Svi na reke", biće održan 30. avgusta, po peti put na Savskom pristaništu.
Beograd će na Savi i Dunavu i ove godine biti domaćin karnevalskim grupama iz nekoliko zemalja, kao i iz gradova naše zemlje. Pored karnevalske povorke, na novobeogradskoj strani obale Save, kod Brankovog mosta, i ove godine biće organizovan dečji karneval, koji će obeležiti početak programa.
- Karneval na vodi, osim u Beogradu, koji je jedinstvena priča jer karnevalske grupe nastupaju na specijalno izrađenim pontonima, ne postoji nigde. Ove godine se ocekuje između 30 i 40 brodova i oko 15 karnevalskih grupa .
Interesantno je da svaka karnevalska grupa ima naziv svoje maske i pesmu s kojom nastupa. Cilj je, kao na karnevalima koji se održavaju na ulicama, da karnevalske grupe na pontonima (dimenzija 11 x 5 metara) na reci obiđu krug pored desne i leve obale Save, tako da posetioci mogu da vide maske i nastup. Pored karnevalskih grupa, učestvovaće plovila iz beogradskih marina, koja će takođe biti specijalno ukrašena, s veselim karnevalskim posadama.
Na Savi, od Brankovog mosta do ušća u Dunav, zaploviće bela jedra jedriličarskih beogradskih klubova, a program se nastavlja učešćem veslačkih i kajakaških klubova. Brzinu, snalažljivost i umeće prikazaće skijaši na Savi. Poseban deo programa i atraktivnost ovom karnevalu daće džet ski vozači, koji će svojim atrakcijama gledaoce zasigurno ostaviti bez daha. Ove godine, kao i prethodne, neće biti žirija.

PROGRAM

14.30-16.30: DEFILE
od ulice Knez Mihailove do Savskog pristaništa
100 mažoretkinja i bras orkestri

16.30-18.30: DEČJI KARNEVAL
Leva obala reke Save - Novi Beograd

17.00-01.45: KARNEVAL BRODOVA
Od Brankovog mosta do Ušća
17.00: Revija beogradskih jedriličarskih klubova
17.30: Revija veslača i kajakaša
18.00: Skijanje na vodi
18.30: Jet-ski akrobacije na vodi
19.00: Padobranski skokovi
19.00: Karnevalska povorka brodova
20.00: Karnevalske grupe
23.30: Vatropad i vatromet
23.45-01.45: Karnevalska žurka: Grupa "La Luna Band"
Savsko pristaništePogledaj i:

karneval.brodovi

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Prvi međunarodni Rakovički karneval

Prvi međunarodni Rakovički karneval održaće se u nedelju 7. aprila u Rakovici....

Beogradizacija Beograda 2011

Pozivamo sve Beograđane i goste Beograda da u subotu 26.3. u 12 časova prisustvuju velikom beogradskom karnevalu, kojim u o...

13. Beogradski karneval brodova

Tradicionalna gradska manifestacija, Beogradski karneval brodova....