Početna » Specijal » Ostalo »

European sound delta

 
European sound delta
ARHIVA
Ostalo | dodato 30.05.2008.
Detalji

Vreme: Od 31. jula do 02. avgusta
Mesto: Brod koji ce ploviti Dunavom i Rajnom
Ulaz: Slobodan

 
 

European Sound Delta je trodnevni audio-umetnicki dogadjaj na kome ce ucestvovati 30 umetnika iz Evrope, Kanade i SAD-a.

European Sound Delta je trodnevni audio-umetnicki dogadjaj na kome ce ucestvovati 30 umetnika iz Evrope, Kanade i SAD-a.
European Sound Delta je tromesečna nomadska rezidencija koja plovi Rajnom i Dunavom i radio projekat koji se bavi percepcijom pređenog prostora.
European Sound Delta je trodnevni audio-umetnicki dogadjaj na kome ce ucestvovati 30 umetnika iz Evrope, Kanade i SAD-a. Tokom leta, dva “studio-broda” ce istovremeno ploviti uzvodno Rajnom i Dunavom od Severnog mora i Crnog mora ka Strazburu koji je konacna destinacija.European Sound Delta je trodnevni audio-umetnicki dogadjaj na kome ce ucestvovati 30 umetnika iz Evrope, Kanade i SAD-a.
Svaki od gradova u kome se brod zaustavio, ce za uzvrat biti novo zvucno podrucje kao i lokacija za izvodjenje razlicitih umetnickih dogadjaja (koncerti, performansi, instalacije, itinereri...) Projekat se zavrsava krstarenjem Strazburskim kanalima, na kome ce biti emitovane produkcije citavog projekta u okviru “Ososphere Nights Festival” (26-27-28 septembar 2008.)
Tokom citavog projekta, zaustavljanja u raznim urbanim prostorima će omogućiti lokalnom stanovništvu da slušaju produkciju terenskih „zvučnih objekata“ kako nastaju pred njima: zvučna dela, kontekstualni audio fragmenti, dokumentarci, radio programi. Zvučni identitet gradova će tako putovati nazad, kao „kontra-strujni“ protok. Biće moguće pratiti kompletan projekat sa daljine zahvaljujući efemeralnom radiu kojim će zajednički rukovati lokalne radio stanice i internetski zvučni zid, na kojem će umetnici postaviti svoje radove.

Program se sastoji iz 3 dela:
•The Sound Drop audiowalks - publika ce uz pomoc mapa i slusalica pratiti urbani zvucni itinerer tokom 3 dana sa ucitanim sekvancama stvorenim od strane internacionalnih umetnika. Isti radijski scenario vodi slusaoce kroz Mons, Antverp, Beograd, Vukovar i Frankfurt .Na taj nacin svaki grad progoni duh zvuka drugog identiteta i drugog prostora.
Cetvrtak, 31.jul od 18h do 22h
Petak, 01. avgust od 14h do 16h
Subota, 02. avgust od 14h do 16h
•The Rhine-Danube Live – umrezeni koncerti odrzani na dve reke, na kome ce nastupati strani i domaci umetnici, koji ce se simultano prenositi sa lica mesta i sa udaljene destinacije, uzivo prenesenim zvucima i video snimcima.
Petak, 01. avgust od 21h do 02h
•Le Placard headphone festival – jedinstven nacin da se kroz nastup preko slusalica publika rastereti i tako skoncentrisana uvede u intimnu atmosferu zvucnog sveta umetnika. Do sada je oko stotinu ovakvih festivala odrzano u sirom Evrope, od kojih je svaki trajao oko 24 sata. Svaki festival se prenosi kao stream na Internetu i predstavlja mrezu stvorenu izmedju dva grada na Rajni i Dunavu.
Subota, 02. avgust od 20h do 04h


Ulaz slobodan!!!
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Veruj u sebe

Veruj u sebe uz pomoć Milorada Čavića i Ivane Đerisilo. Pilot humanitarnog projekta za pomoć deci i mladima bez roditelj...

Pripreme za We Run Belgrade

Miloš Ćuk i Dušan Mandić – reprezentativci Srbije u vaterpolu svakodnevno održavaju kondiciju......

Nike Lunar Glide+3 – najbrže na svetu

Kompanija Delta Sport, generalni zastupnik brenda Nike, iskoristila je poslednje sunčane dane u Beogradu, kako bi na stadion...