Početna » Specijal » Ostalo »

Ekskluzivno gostovanje Volkov teatra iz Rusije

 
Detalji

BDP

27. maja 2015.,
na Sceni „Rade Marković“
20,00 h

 
 

Svečanim potpisivanjem protokola o međunarodnoj saradnji koji će se desiti 22. maja naša kuća uspostaviće veze sa najstarijim teatrom iz Rusije, a to je Volkov teatar koji je osnovan 1750. godine.

Beogradsko dramsko pozorište proširilo je spisak zemalja sa kojima je uspostavilo saradnju.
Ovaj protokol rezultiraće gostovanjem najnovije produkcije ovog pozorišta, 27. maja, na Sceni „Rade Marković“, komedije „Mesec dana na selu“ (titlovano), po tekstu Ivana Turgenjeva i u režiji Jevgenija Marčelija, umetničkog direktora, koji je jedan od vodećih savremenih reditelja današnjice u ovoj zemlji.

Premijera komada „Mesec dana na selu“ izvedena je 11. maja na matičnoj sceni, pa je ovo svojevrsna, ne samo beogradska, već i svetska premijera.

Volkov teatar na svom repretoaru pored kalasika, postavlja i moderna dela ruskih i svetskih pisaca. Jedno je od vodećih pozorišta na teritoriji Rusije, koje je dobilo najznačajniju nagradu u toj zemlji „Zlatna maska“.

Svake godine Volkov teatar organizuje i međunarodni festival „Ruska dramaturgija na svetskim jezicima“, a osnivači su i festivala za mlade „Pozorišna budućnost Rusije“.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Čempres Mesec Đulići - Vesna Lukić

U delima Vesne Lukić, u kuglama kao u relikvijarima organskog porekla, karakter svakog slikanog ovala je koncentracija klaus...

Izložba "Nebula"

Nebula - kosmički oblak prašine i gasa toliko prostran da i svetlost kroz njega putuje godinama....

50. izvođenje predstave - Bajka o pozorištu

24.12. u 19.30 sati biće izvedena, u Zvezdara teatru, predstava "Bajka o pozorištu", Vladimira Đurđevića u režiji Marka...