Početna » Specijal » Ostalo »

37. Međunarodni sajma turizma

 
37. Međunarodni sajma turizma
ARHIVA
Ostalo | dodato 12.02.2015.
Detalji

Beogradski sajam
A: Bulevar vojvode Mišića 14,
11000 Beograd, Srbija
T: +381 (0)11 2655-555
E: info@sajam.rs
W: www.sajam.rs

 
 

„Iskoristi trenutak“ moto je 37. Međunarodnog sajma turizma koji se na Beogradskom sajmu održava od 19. do 22. februara.

Iskoristi trenutak - moto je 37. Međunarodnog sajma turizma koji se održava na Beogradskom sajmu.
U istom terminu održavaju se još tri manifestacije: 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – HORECA, 6. Sajam vina – BEOWINE i 11. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

Na ovoj najvećoj i najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u zemlji i jugoistočnoj Evropi predstavljaju se brojne turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata. Zbog brojnih popusta i pogodnosti koje izlagači odobravaju tokom manifestacije Sajam turizma je veoma popularan među širokom publikom, ali stalnim unapređenjem poslovnih susreta i povećanjem broja poslonih posetilaca Beogradski sajam brižljivo neguje i poslovni aspekt Sajma turizma.

Sezonske i sve druge turističke aranžmane predstaviće više od 1100 izlagača iz 50 zemalja. Posetioci će imati priliku na jednom mestu da dobiju sve aktuelne informacije, od onih o najpovoljnijim „first minute“ putovanjima, preko različitih ideja za predstojeću letnju sezonu, aktuelnim „spa vikend“ ili „city break“ ponudama, egzotičnim i luksuznim destinacijama, specijalnim party putovanjima, poslovnim i kongresnim dešavanjima. Kao i svake godine, izlagači pripremaju posebne sajamske cene, niže i do 40 odsto, a zaljubljenicima u putovanja neretko se odobravaju i ekskluzivne pogodnosti.

Ujedinjeni Arapski Emirati, sve traženija turistička destinacija, ove godine predstavljaju se sa pozicije zemlje partnera. UAE čini sedam emirata, koji će predstaviti svoje luksuzne hotele, duge peščane plaže, bazare, šoping centre, zabavu, dostignuća modernog graditeljstva, ali i kontrast između modernih i tradicionalnih vrednosti.

Turističke organizacije će, pored izlagačkog dela, promovisati svoje najznačajnije potencijale, obeležiće važne događaje, predstaviće brojne festivale i manifestacije. Izlagači su najavili i mnoštvo prezentacija, promocija, konferencija.

Turistička organizacija Srbije će, kao i uvek, promovisati kompletnu turističku ponudu, ali će posebno biti istaknuta ovogodišnja kampanja pod nazivom „Moja Srbija“, posvećena dijaspori.

Iz bogatog programa ovogodišnjeg Sajma turizma izdvajamo neka od dešavanja. Petak, 20. februar je takozvani parlamentarni dan, predviđen za susrete sa državnim zvaničnicima i predstavnicima turističke privrede Srbije. Pod sloganom „Taste Serbia“ dani vikenda su osmišljeni kao gastronomski dani i sveobuhvatna prezentacija Srbije i Beograda. Za vikend će biti održana i konferencija „Izuzetne destinacije Evrope – EDEN 2015: Turizam i lokalna gastronomija“. Na štandu TOS-a i ove godine će biti organizovan tradicionalni kviz za posetioce „Koliko poznaješ Srbiju“.

Da Beograd bude predstavljen na pravi način pobrinuće se Turistička organizacija Beograda u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za privredu i Privrednom komorom Beograda. Oni će prestonicu Srbije predstaviti kao poslovnu „city break“ destinaciju, privlačnu za investicije, kongrese i seminare, ali i kao grad kulture, sporta, dobre energije, šopinga i zabave.

Beograd će od 19. do 22. februara biti „centar sveta“ zahvaljujući Sajmu turizma, ali i zahvaljujući manifestacijama koje se održavaju u istom terimu – sajmovima vina, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira.SERVISNE INFORMACIJE:

Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 19. februar 2015. godine u 11 časova.

Na dan otvaranja Sajam je za posetioce otvoren od 10 do 18 časova, u petak i subotu radno vreme je do 19 časova, a u nedelju, poslednjeg dana sajam radi do 17 časova.

Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, ulaznice za grupne posete su 200 dinara (uz overen spisak za najmanje 20 ljudi). Parking se plaća 200 dinara na sat. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Mall

Food & coffee Mall se nalazi na Novom Beogradu, u zgradi "GTC"-a. Stilski podseća na popularne shoping mall centre....

58. Medjunarodni beogradski sajam knjiga

Predstavljanje domaćih i stranih knjiga, kupovina i prodaja autorskih prava, tematski razgovori i izložbe......

Sajam etno hrane i pića

U hаli 3 Beogrаdskog sаjmа, od subote, 26. novembrа do utorkа, 29. novembrа 2011., održava se 6. Sаjаm etno hrаne ...