Početna » Specijal » Ostalo »

Edukacija iz oblasti manifestacionog turizma 2013.

 
Detalji

ORGANIZATOR:
Udruženje organizatora manifestacija
Turizam I Manifestacije Srbije (TIM SRBIJE)
200314 Zemun, Gundulićeva br. 38,
Tel/Fax +381(11) 2190-804,
Mob +381(64) 697-2246
office@manifestacije.com; www.manifestacije.com
timsrbije@gmail.com

 
 

Svrha edukacije: Pronaći najbolji odgovor i rešenje na pitanje “Kako organizovati uspešnu manifestaciju...

Ideja organizatora je da se na jednom mestu okupe vodeći akteri manifestacionog turizma u Srbiji!
U organizaciji Udruženja „Turizam I Manifestacije Srbije (TIM SRBIJE)“, iz Beograda, održaće se u šest odabranih gradova-domaćina širom Srbije, u periodu jun-septembar 2013.godine. Ova serija edukativnih skupova započeće u Novom Bečeju (15.06.), u vreme održavanja manifestacije TISA REKA LJUBAVI, nastavlja se u Kovinu (22.06.), uz manifestaciju STARI LALA i u Despotovcu (24.08.), uz manifestaciju DANI SRPSKOG DUHOVNOG PREOBRAŽENJA. U septembru, domaćin skupa biće Guča, a pored Ljiga i Čačka svoje učešće su najavili još neki gradovi sa željom da pored edukacije urade i promociju pojedinih tradicionalnih manifestacija iz svog okruženja. Ovaj projekat se realizuje uz podršku ministarstva za finansije i privredu, Republike Srbije.

Opšti cilj organizovanja ovog jednodnevnog stručnog skupa je edukacija velikog broja organizatora manifestacija iz svih krajeva Srbije u cilju poboljšanja kvaliteta pojedinih manifestacija i nivoa znanja samih organizatora, kao i svih drugih koji su na bilo koji način uključeni i angažovani u pripremi, organizaciji ili realizaciji same manifestacije ili se na bilo koji drugi način bave aktivnostima iz oblasti manifestacionog turizma.

Svrha edukacije: Pronaći najbolji odgovor i rešenje na pitanje “Kako organizovati uspešnu manifestaciju – potreba, pretnje, izazovi, problemi u organizaciji i prikupljanju sredstava.”

Ideja organizatora je da se na jednom mestu okupe vodeći akteri manifestacionog turizma u Srbiji: predstavnici zvaničnih institucija, organizatora manifestacija, turističkih organizacija i turističkih agencija iz različitih mesta, proizvođači suvenira, zaposleni u hotelsko-ugostiteljskoj industriji, predstavnici medija, obrazovne institucije i mnogi drugi. Neki od njih naći će se u ulozi predavača, dok će drugi biti aktivni učesnici na planiranoj diskusiji nakon predavanja, na ovom jednodnevnom stručnom skupu.

Predviđene teme su:
1. Podela i klasifikacija manifestacionog turizma u Srbiji (sa primerima)
2. Manifestacije u funkciji promocije turističke destinacije
3. Primer dobre prakse – promocija manifestacije
4. Suvenir jedne manifestacije
5. Manifestacije kao pokretači preduzetništva u kreativnim industrijama Srbije
6. Uticaj medija u afirmaciji, unapređenju i prepoznatljivosti manifestacija
7. Kalendar manifestacija – kako ga uskladiti sa željama i potrebama organizatora
8. A) Uloga lokalne samouprave u pružanju pomoći i njena podrška organizatorima manifestacija
B) Načini prikupljanja sredstava potrebnih za organizaciju manifestacije i njihova racionalna potrošnja.

Edukaciju će izvoditi ljudi iz struke koji se dugo godina bave organizacijom manifestacija i edukacijama mladih naraštaja, profesori sa visokih škola, fakulteta i instituta iz oblasti turizma i kulture, proizvođači suvenira, predstavnici turističkih medija i drugi.

Među predavačima će se naći:

1. Prof. Dr Snežana Štetić – Visoka turistička škola, Beograd
2. Dr. Željko Bjeljac - Institut „Jovan Cvijić“, SANU, Beograd
3. Vera Jovanović – Udruženje KUDES, Ivanjica
4. Dejan Milosavljević – SZR „ Zdravo Živo“, Beograd
5. Mr Marijeta Lazor - Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Novi Sad
6. Perica Luković - Časopis „Turistički PUTOKAZ“, Grocka
7. Milanka Cvetković – Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“, Beograd

Učesnici na ovim edukativnim radionicama biće: predstavnici lokalnih turističkih organizacija, organizatori manifestacija na lokalu, proizvođači suvenira, predstavnici hotelske i ugostiteljske industrije, potencijalni organizatori nekih budućih manifestacija, đaci i studenti turističkih škola i fakulteta, ili svi oni kojima je znanje iz oblasti manifestacionog turizma potrebno, a prijave se za najavljeni edukativni skup iz ove oblasti.
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Automobil godine 2011. (AANS)

Eminentni žiri Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije (AANS) uručio je nagradu AUTOMOBIL GODINE 2011 ovogodišnjem pobed...

VIII Susreti organizatora manifestacija

Događaj je organizovala redakcija časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije“ u saradnji sa Privrednom komorom Srb...

Plesom slavimo 20 godina

U nedelju 14. februara u SC Šumice održaće se plesni turnir kojim će biti proslavljeno 20 godina postojanja Plesnog Savez...