Početna » Specijal » Ostalo »

Izbori za automobil godine u Srbiji

 
Izbori za automobil godine u Srbiji
ARHIVA
Ostalo | dodato 06.12.2012.
Detalji

Metro Market
A: 1100 Beograd,
Makedonska 24
T: 011/3374002
F: 011/2185591
W: www.netauto.co.rs

 
Net AutoNet AutoNet AutoNet AutoNet AutoNet AutoNet AutoNet AutoNet Auto
 

Metro Market i ove godine po jedanaesti put za redom organizuje izbor za automobil godine putem Interneta.

NetAuto godine, Miss NetAuto, EKO automobil...
Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma, osnovano 1991. godine, ove godine po jedanaesti put za redom organizuje izbor za automobil godine putem Interneta. Prateći razvoj automobilske industrije i trend zaštite životne sredine, ove godine po drugi put, između automobila kandidata biće proglašen automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu - EKO automobil godine u Srbiji.

Ovu odluku će da donese stručni žiri po striktno utvrđenim kriterijumima, uz podršku Ministarstva saobraćaja, Privredne komore Srbije, Agencije za bezbednost saobraćaja, AMSS – Centra za motorna vozila i Srpske asocijacije uvoznika automobila.

“Namera nam je da izborom nekog od takvih “zelenih” modela automobila i dodeljivanjem priznanja sa aspekta zaštite životne sredine, afirmišemo ovaj trend i naglasimo u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici automobila” istakao je Zlatko Mitić.

U cilju jasnog i nedvosmislenog definisanja postupka, izrađena su odgovarajuća pravila i procedure, a potom je razvijena metodologija ocenjivanja i proračuna. Ključni kriterijumi, u pogledu životne sredine, zajedno sa težinskim koeficijentima, odabrani su redom (po značajnosti): 1. Potrošnja (30%); 2. Emisije štetnih materija (30%); 3. Mogućnost reciklaže (20%); 4. Buka (10%); 5. Zapremina motora (5%) i 6. Snaga motora (5%).

Kao i prethodnih godina, posetioci specijalizovanog automobilskog web portala www.netauto.rs, prema sopstvenim kriterijumima glasaće za automobile koji su se pojavili u ovoj godini. Za razliku od većine drugih izbora ovaj i ovakav izbor omogućuje da svi koje zanimaju automobili izraze svoje mišljenje. Internet, kao neizmerni izvor svih mogućih podataka, u ovom slučaju kada je reč o automobilima i lepim devojkama, predstavlja izuzetan medij preko kojeg o pobedniku odlučuju glasovi posetilaca. Glasanje se sprovodi od početka decembra ove godine do 31. januara 2013. godine, po principu jedna e-mail adresa - jedan glas.

Kao prateću manifestaciju, koja automobilima i završnoj ceremoniji dodele nagrade daje posebnu dimenziju, deveti put za redom organizujemo i izbor za Miss NetAuto. Ove godine za titulu Miss NetAuto 2012 konkuriše 30 devojaka.

U konkurenciji za titulu NetAuto 2013. nalazi se osamnaest modela iz ovogodišnje svetske automobilske produkcije, to su: Audi A3, BMW serie 3, Citroen DS 5, Dacia Lodgy, Fiat 500L, Ford B-Max, Honda CR-V, Hyundai i30, Kia Ceed, Lexus GS, Mercedes A Klasse, Opel Adam, Peugoet 208, Renault Clio, Škoda Rapid, Toyota Yaris Hibrid, Volkswagen Golf i Volvo V40.

Titulu su od 2002. godine do sada osvajali Volkswagen Polo (NetAuto 2003), Citroen C2 (2004), Opel Astra (2005), Renault Clio III (2006), Dodge Caliber (2007), Renault Laguna III (2008), Toyota Avensis (2009.) Volkswagen Polo (2010), Citroen DS3 (2011) i Subaru XV (2012).

Tutulu EKO automobil 2012. godine u Srbiji, osvojila je Honda Civic 5D I-DTEC, osvojivši ukupno 78 bodova.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju
Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na štandu Centra za promociju nauke, 25.10.2017. godine, prisustvovali smo veoma posecenoj promociji knjige „Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izaberite najlepše

U svečanoj atmosferi, pred velikim brojem novinara i fotoreportera, pored izbora za novi NetAuto godine, predstavljen je i p...

EKOauto godine u Srbiji

U nastojanju da se doprinese razvoju i unapređenju zaštite životne sredine i očuvanju prirodnih resursa......

EKO auto 2013.

Najbolji EKO auto 2013. godine u Srbiji je Peugeot 208 1.4 e-HDI....