Početna » Specijal » Ostalo »

Nordijski dani u Beogradu

 
Nordijski dani u Beogradu
ARHIVA
Ostalo | dodato 15.11.2011.
Detalji

Vreme dešavanja: 16. - 18. novembar 2011
Mesto dešavanja: Supermarket concept store, Visnjiceva 10, Beograd

 
 

Popularni nordijski dizajn, muzika i hrana, ali i uspešan ekonomski i socijalni model, neki su od sadržaja predstojećih „Nordijskhih dana“, koji će Beograđanima biti predstavljeni od 16. do 18. novembra u koncept radnji Supermarket.

Na svečanom otvaranju, 16. novembra u 18 sati, razgovaraće se o trenutnoj poslovnoj klimi na globalnom nivou, ali će razmeniti znanja i iskustva i na kulturološkom nivou i na polju dizajna.
Mogućnosti za razmenu, poslovnu saradnju, diskusija o ekonoskim problemima, ali istovremeno uživanje u skandinavskoj kulturi i tradiciji, uz „švedski“ sto i izložbe primenjenog skandinavskog dizajna, predstaviće Nordijska biznis alijansa u saradnji sa Supermarket koncept radnjom uz podršku ambasada nordijskih zemalja, državnih zvaničnika i predstavnika nordijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

„Dobro je poznato da su nordijske zemlje postavile standarde poslovanja koje bi volele da dostignu gotovo sve zemlje sveta, zato smo se ponovo okupili jer želimo da ovim druženjem doprinesemo oplemenjivanju lokalnog poslovnog ambijenta“, izjavila je Slađana Tomašević, izvršna direktora Nordijske poslovne alijanse. Ona je dodala da je ovo samo jedan u nizu događaja koje organizuje Nordijska poslovna alijansa u cilju daljeg učvršćivanja i poboljšanja uslova i načina rada u lokalnim komapnijama, koje su došle iz nordijskih zemalja.

Na svečanom otvaranju, 16. novembra u 18 sati, razgovaraće se o trenutnoj poslovnoj klimi na globalnom nivou, ali će razmeniti znanja i iskustva i na kulturološkom nivou i na polju dizajna. Narednog dana, prisutne će zabavljati kuvar iz Švedske, koji će pripremati specijalitete ove zemlje i objasniti zašto je švedski sto dobio taj naziv, a biće upriličeno druženje u finskoj sauni uz Kalsberg pivo. Poslednji dan je predviđen za sumiranje svega što se na ovom skupu dešavalo, a uz svečani koktel Nordijske poslovne alijanse prisutni će razmatrati koje bi dalje aktivnosti doprinele povezivanju nordijske i srpske kulture. Manifestaciju će obeležiti i brojne izlože putem kojih će se posetioci upoznati sa čuvenim nordijskim dizajnom, kao i mini bioskopski program koji će prisutnima približiti nordijsku kinematografiju. Ambasade nordijskih zemalja I nordijske kompanije, među kojima su Carlsberg, Volvo, Bang&Olufsen, Finlandia, kao I nordijski dizajneri I umetnici, promovisaće prave nordijske vrednosti kao što su inovacije, otvorenost, poverenje, odgovornost i prenos kulture poslovanja. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Alisa u zemlji čuda

Jubilarno izvođenje 50. predstave...

SIMFONIJE HILJADE

Izvođenje Simfonije br. 8 Gustava Malera, SIMFONIJE HILJADE, 26. maja u Velikoj dvorani Sava centra.

...

Nova Stradija

Nikada u Srbiji nije teško napisati "Stradiju". I sve tom poslu ide na ruku......