Početna » Specijal » Ostalo »

Evropsko Prvenstvo u vejkbordu

 
Evropsko Prvenstvo u vejkbordu
ARHIVA
Ostalo | dodato 02.09.2011.
Detalji

od 1. do 4. septembra 2011. godine na Adi Ciganliji

 
 

Od 1. do 4. septembra 2011. godine na Adi Ciganliji, na AQUA SKI žičari za skijanje na vodi, održava Evropsko Prvenstvo u vejkbordu na žičari (cable wakeboard).

Da se radi o izuzetno atraktivnom i perspektivnom sportu govori i činjenica da je vejkbord ušao u grupu kandidata za novi olimpijski sport na olimpijskim igrama 2020 godine.
Evropsko Prvenstvo je najveće i najmasovnije međunarodno takmičenje ove vrste u ovoj kalendarskoj godini, koje okuplja preko 100 sportista iz mnogih Evropskih zemalja. Osam od devet najbolje rangiranih takmičara sa svetske rang liste najavilo je svoje učešće:

Steffen Vollert Germany
Dominik Gührs Germany
Nick Davies Great Britain
Mike Ketellapper Netherlands
Rene Konrad Germany
Stefan Lebwohl Austria
Daniel Fetz Austria
Lior Sofer Israel
Tom Richter Germany

Na ovom prvenstvu će, osim vrhunskih evropski takmičara, uzeti učešće i domaći najbolji takmičari Stefan Lalić u senorskoj i Filip Veličković u juniorskoj kategoriji.

Da se radi o izuzetno atraktivnom i perspektivnom sportu govori i činjenica da je vejkbord ušao u grupu kandidata za novi olimpijski sport na olimpijskim igrama 2020 godine. Iz tog razloga na takmičenu u Beogradu očekuje se dolazak posmatrača Svetskog Olimpjiskog Komiteta (IOC).

Prvenstva organizuje Saveza za skijanje na vodi i vejkbord Srbije u saradnji sa kompanijom Aquacom, a pod pokroviteljstvom Svetske Federacije za skijanje na vodi i vejkbord (IWWF), Ministarstva prosvete i sporta Srbije, Sekretarijata za Sport grada Beograda, Ministarstva Odbrane, JP Ade Ciganlije, kompanije AQUA SKi i AQUA SKi kluba Beograd.
Svečano otvaranje prvenstva je u četvrtak 1. Septembra, a finala i svečano zatvaranje je u subotu 3. Septembara. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

VIP party i FIFA trofej

Proslava u ritmu fudbala obeležila dolazak FIFA trofeja! Coca-Cola organizovala VIP žurku povodom dolaska ovog čuvenog spo...

Prenesi poruku - ispiši budućnost

U Nike prodavnici u šoping molu Delta City počela je jedinstvena akcija pod nazivom Prenesi poruku - Ispiši budućnost koj...

Street caffe

Street caffe postoji od 2002. godine. Pretežno je dnevnog tipa. Radi tokom cele godine....