Početna » Specijal » Ostalo »

Festival nauke 2010

 
Festival nauke 2010
ARHIVA
Ostalo | dodato 22.10.2010.
Detalji

Festival nauke 2010
Mesto održavanja: RK Kluz, SKC, galerija NBS-a, Beograd
Vreme održavanja: 3, 4 i 5. decembar 2010. godine

 
 

Prvi Festival nauke je održan decembra 2007. godine u zgradi Geozavoda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za obrazovanje Skupštine grada Beograda, uz podršku Ministarstva nauke, Ambasade SAD i Britanskog saveta.

Koncept Festivala je kreiran tako da ima ponešto za svakoga tj. za pripadnike najšire ciljne grupe, a način prezentacije je jednostavan i prijemčiv za sve posetioce.
Drugi Festival nauke je održan decembra 2008. godine, u Muzeju "25. maj", na dva puta većem prostoru od prethodnog. Učestvovalo je oko 170 naučnika iz 18 naučnih institucija, bilo je akreditovano blizu 200 novinara a za tri dana trajanja ga je posetilo 15.000 ljudi.

Treći Festival nauke je opravdao svoja očekivanja i oborio sve rekorde kada ga je za tri dana posetilo 17.000 ljudi uprkos otežavajućem faktoru, epidemiji svinjskog gripa. Na trećem Festivalu nauke posetioci su se uverili da je ova manifestacija postala tradicionalna i da je interesovanje za popularizaciju nauke u Srbiji sve veće.

Koncept Festivala je kreiran tako da ima ponešto za svakoga tj. za pripadnike najšire ciljne grupe, a način prezentacije je jednostavan i prijemčiv za sve posetioce.

Primarna ciljna grupa su deca osnovnoškolskog uzrasta, srednjoškolci i studenti početnih godina fakulteta. Sekundarna su studenti završnih godina, pratioci predškolske dece (roditelji, porodica), stručna javnost i zainteresovana publika. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Old Spice bend u Resavi

svakog ponedeljka u letnjoj sezoni...

Yugo Yoga

Razvijte unutarnji mir!...