Početna » Specijal » Ostalo »

"Župska berba"

 
ARHIVA
Ostalo | dodato 29.08.2010.
Detalji

Prema očekivanjima organizatora, ovogodišnju "Župsku berbu" posetiće oko pola miliona ljudi, koliko ih je bilo i na prošlogodišnjoj manifestaciji.

 
 

Tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Župska berba" u Aleksandrovcu održaće se od 23. do 26. septembra, pod motom "Ljubav, vera, nada, vino".

"Župska berba" od 23. do 26. septembra
"U okviru trodnevnog programa koji će se odvijati na centralnom gradskom trgu i nekoliko otvorenih scena u gradu, predviđeno je nekoliko koncerata, izložbi i literarnih programa", najavio je predsednik organizacionog odbora i predsednik opštine Jugoslav Stajkovac.

On dodao da će posetioce ovogodišnje, 47. po redu "Župske berbe", dočekati tradicionalna fontana vina, vinska ulica, župska svadba, slikarska kolonija i Međunarodni festival folklora.

Kako je rekao Stajkovac, manifestacija će koštati oko pet miliona dinara, pri čemu će deo sredstava biti obezbeđen izdavanjem poslovnog prostora u vreme berbe, a deo će izdvojiti Ministarstvo ekonomije kao podršku razvoju vinskog turizma.

Aleksandrovačka Župa koju često nazivaju i sprskim Šampanjom, jedno je od najpoznatijih srpskih vinogorja sa oko 2.500 hektara pod vinogradima, a vrhunska vina koja proizvodi sve veći broj malih vinarija izvoze se u Japan, Ameriku i zemlje zapadne Evrope. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

U Srbiji 1,9 miliona aktivnih korisnika

Broj lica u Srbiji koja su koristila internet svakog ili skoro svakog dana povećao se više od 200.000 u odnosu na prošlu g...

Borina nedelja u Vranju

Književna manifestacija "Borina nedelja" se ove godine održavai od 23. do 29. marta 2011. u Vranju....

K. Loach otvara Festival evropskog filma

19. jula, sa početkom u 21 čas, na Letnjoj pozornici, na Paliću biće održana ceremonija svečanog otvaranja 15. Festival...