Početna » Specijal » Ostalo »

"Župska berba"

 
ARHIVA
Ostalo | dodato 29.08.2010.
Detalji

Prema očekivanjima organizatora, ovogodišnju "Župsku berbu" posetiće oko pola miliona ljudi, koliko ih je bilo i na prošlogodišnjoj manifestaciji.

 
 

Tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Župska berba" u Aleksandrovcu održaće se od 23. do 26. septembra, pod motom "Ljubav, vera, nada, vino".

"Župska berba" od 23. do 26. septembra
"U okviru trodnevnog programa koji će se odvijati na centralnom gradskom trgu i nekoliko otvorenih scena u gradu, predviđeno je nekoliko koncerata, izložbi i literarnih programa", najavio je predsednik organizacionog odbora i predsednik opštine Jugoslav Stajkovac.

On dodao da će posetioce ovogodišnje, 47. po redu "Župske berbe", dočekati tradicionalna fontana vina, vinska ulica, župska svadba, slikarska kolonija i Međunarodni festival folklora.

Kako je rekao Stajkovac, manifestacija će koštati oko pet miliona dinara, pri čemu će deo sredstava biti obezbeđen izdavanjem poslovnog prostora u vreme berbe, a deo će izdvojiti Ministarstvo ekonomije kao podršku razvoju vinskog turizma.

Aleksandrovačka Župa koju često nazivaju i sprskim Šampanjom, jedno je od najpoznatijih srpskih vinogorja sa oko 2.500 hektara pod vinogradima, a vrhunska vina koja proizvodi sve veći broj malih vinarija izvoze se u Japan, Ameriku i zemlje zapadne Evrope. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Steta u Srbiji od „crva”

Crv Downadup u svetu je do sada zarazio više od 10 miliona kompjutera, a u Srbiji prema informacijama Microsofta, tačna pro...

Horeca expo

Horeca expo, međunarodni sajam hotelijera i ugostitelja na kome izlažu vodeće regionalne firme vezane za proizvodnju, uvoz...

U prodaji karte za Jean Michel Jarre-a

Žan Mišel Žar (Jean Michel Jarre), francuski kompozitor, izvođač i muzički producent, održaće koncert 8. novembra 20...