Početna » Specijal » Ostalo »

Počinje leskovačka roštiljijada

 
Počinje leskovačka roštiljijada
ARHIVA
Ostalo | dodato 28.08.2010.
Detalji

Roštiljijadu će pratiti bogat kulturno - umetnički program, kao i defile mažoretkinja.

 
 

Tradicionalna, 21. Leskovačka roštiljijada, koja se održava od 30. avgusta do 5. septembra.

U ponudi će biti vrhunski specijaliteti sa roštilja i predstavljanje turističke ponude tog grada sa juga Srbije, najavili su organizatori.
Na ovogodišnjoj Roštiljijadi predstaviće se 35 izlagača koji će praviti specijalitete, od čega će 80 odsto učesnika biti iz Leskovca, a 20 iz ostalih delova Srbije.

Direktor turističke organizacije Leskovac (TOL) Žikica Nestorović, rekao je na konferenciji za novinare da manifestaciju od ove godine podržava i Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, kao i gradska opština.

On je istakao da je roštiljijada do sada imala šest promocija u Srbiji, po jednu i u zemljama iz okruženja - u Bugarskoj i Makedoniji i naveo da očekuje da će 21. roštiljijadu za sedam dana posetiti više od 500.000 ljudi.

I ove godine su u planu takmičenja u pravljenju najvećih pljeskavica i ostalih specijaliteta sa roštilja, a rekord drži prošlogodišnja džinovska pljeskavica od 49 kilograma koju je napravio Leskovčanin Bojan Cvetković.

Roštiljijadu će pratiti bogat kulturno - umetnički program, kao i defile mažoretkinja. Zabavni program biće organizovan na dve bine, na kojima će nastupiti brojna kulturno - umetnička društva, pop - rok bendovi, trubači i pevači narodne muzike, a manifestaciju će otvoriti Miroslav Ilić.

(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

6. Dečiji filmski festival

Dečiji filmski festival "Kids fest", koji se već šestu godinu sa uspehom održava u Beogradu i gradovima širom Srbije, ov...

Buke bar

Buke bar se nalazi u samom centru Beograda, na Trgu republike. Od svog postanka je nosio ime "Buka bar", zbog "vremena protes...

Festival svetla

Prezentacije su posvecene Tokiju (Saiko Tanuma), Njujorku (Eleni Savvidou), Kopenhagenu (Katja Bülow), Pekingu (Tewa Srilakl...