Početna » Specijal » Ostalo »

Počinje leskovačka roštiljijada

 
Počinje leskovačka roštiljijada
ARHIVA
Ostalo | dodato 28.08.2010.
Detalji

Roštiljijadu će pratiti bogat kulturno - umetnički program, kao i defile mažoretkinja.

 
 

Tradicionalna, 21. Leskovačka roštiljijada, koja se održava od 30. avgusta do 5. septembra.

U ponudi će biti vrhunski specijaliteti sa roštilja i predstavljanje turističke ponude tog grada sa juga Srbije, najavili su organizatori.
Na ovogodišnjoj Roštiljijadi predstaviće se 35 izlagača koji će praviti specijalitete, od čega će 80 odsto učesnika biti iz Leskovca, a 20 iz ostalih delova Srbije.

Direktor turističke organizacije Leskovac (TOL) Žikica Nestorović, rekao je na konferenciji za novinare da manifestaciju od ove godine podržava i Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, kao i gradska opština.

On je istakao da je roštiljijada do sada imala šest promocija u Srbiji, po jednu i u zemljama iz okruženja - u Bugarskoj i Makedoniji i naveo da očekuje da će 21. roštiljijadu za sedam dana posetiti više od 500.000 ljudi.

I ove godine su u planu takmičenja u pravljenju najvećih pljeskavica i ostalih specijaliteta sa roštilja, a rekord drži prošlogodišnja džinovska pljeskavica od 49 kilograma koju je napravio Leskovčanin Bojan Cvetković.

Roštiljijadu će pratiti bogat kulturno - umetnički program, kao i defile mažoretkinja. Zabavni program biće organizovan na dve bine, na kojima će nastupiti brojna kulturno - umetnička društva, pop - rok bendovi, trubači i pevači narodne muzike, a manifestaciju će otvoriti Miroslav Ilić.

(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Noć Muzeja

Noć muzeja ove godine ponudila bogat i raznovrstan program. Srbija u znaku kuture......

Dečiji sajam “Kanal D-Smešariki”

Drugi beogradski Dečiji sajam “Kanal D-Smešariki” svečano se otvara u petak 10. oktobra 2008. u 14h, a manifestaciju ...