Početna » Specijal » Ostalo »

Probaj najbolje afrodizijake

 
Probaj najbolje afrodizijake
ARHIVA
Ostalo | dodato 24.08.2010.
Detalji

Na takmičenju će biti predstavljene i plakete za najmud®ije i najhrabrije delo.

 
 

Ovog vikenda, od 27. do 29. avgusta, u selu Ozrem kod Gornjeg Milanovca, po sedmi put biće održana Mud®ijada.

Svetsko prvenstvo u kuvanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega.
Ovog vikenda, od 27. do 29. avgusta, u selu Ozrem kod Gornjeg Milanovca, po sedmi put biće održana Mud®ijada, svetsko prvenstvo u kuvanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega.

Očekuje se nekoliko hiljada posetilaca iz celog sveta, a učešće je potvrdila i ekipa iz Nigerije. Takmičari će spremati isključivo gulaš, a na meniju posetilaca naći će se i testisi medveda, ajkule ili kengura.

"Moto Mud®ijade je: 'Škoti imaju viski, Švajcarci sir, a Srbi m...' Zašto ih onda ne bismo prodavali?", kaže za "24 sata” Ljubomir Erović, organizator festivala i autor knjige "The Testicle Cookbook: Cooking With Balls”.

Festival je prvi put održan oktobra 2004, a cilj je bio propagirati specijaliteta od belih bubrega, kao i tradicionalnu srpsku kuhinje i gostoprimstvo. Erović kaže da i je ove godine interesovanje ogromno.

"Dolaze nam gosti i iz Nigerije, a tu su već tradicionalno Australijanci. Među sudijama je i Amerikanka Ana Veksler. Biće oko 20 ekipa koje broje od pet do 10 članova, a pobednik će dobiti specijalne plakete."

Skoro da ne postoji životinja čiji testisi ne mogu da se probaju na festivalu.

"Spremamo testise svinje, gusana, medveda, ajkule, kengura, ali po meni su najukusniji ždrepčevi beli bubrezi. Ono što mogu da garantujem jeste da ova jela zaista imaju afrodizijačko dejstvo. Ne znam baš mogu li da pomognu nekom dedi od 90 godina, ali u suštini funkcioniše", uz smeh objašnjava Erović.

Na takmičenju će biti predstavljene i plakete za najmud®ije i najhrabrije delo.

"Neke od plaketa poslaćemo i Braku Obami, jer je preuzeo SAD u najtežem trenutku, a plaketu će dobiti i pilot koji je svoje putnike spasao tako što je aterirao na reku Hadson. Plakete će dobijati samo odabrani, ove godine njih petnaestak”, kaže Erović. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dani berbe grožđa u Vršcu

Svake godine pa i ove u Vršcu zadnjeg dana vršačke berbe grozđa održava se i karneval grozđa. U karnevalskoj povorci su...

Počinje leskovačka roštiljijada

Tradicionalna, 21. Leskovačka roštiljijada, koja se održava od 30. avgusta do 5. septembra....

Pobednik kviza "Klikni bezbedno"

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije Jasna Matić uručila je u utorak...