Početna » Specijal » Ostalo »

World Cyber Games 2010.

 
World Cyber Games 2010.
ARHIVA
Ostalo | dodato 19.08.2010.
Detalji

Mesto održavanja: hala BelExpo centra, Beograd
Vreme održavanja: 28. i 29. avgust 2010. god. (kvalifikacije)
Web: http://www.wcg-adria.com/serbia/

 
 

Pripreme za još jednu godinu kvalifikacija i sportske borbe nacionalnih gaming timova i pojedinaca uveliko se odigravaju širom sveta.

Oficijelne video igre ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja za odlazak na „eOlimpijadu“, kako je izglasano od strane domaćih gamera putem lokalnog sajta www.wcg-adria.com jesu Warcraft III i Counter Strike 1.6.
Deseto, jubilarno Veliko finale World Cyber Games-a se vraća u Sjedinjene Američke Države, gde će grad domaćin ovoga puta biti Los Anđeles, Kalifornija. Upravo tamo, u periodu od 30. septembra do 3.oktobra će se takmičari iz preko 60 zemalja sveta boriti za titule najboljeg i nagrade od 250.000$.

Velikom svetskom finalu prethodi Nacionalno finale Srbije, čije se pripreme polako privode kraju. Sedmu godinu zaredom Beograd će biti domaćin mnogobrojnim ljubiteljima video igara, okupivši najbolje gejmere Srbije na nacionalnom finalu prestižnog World Cyber Games (WCG) turnira.

Oficijelne video igre ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja za odlazak na „eOlimpijadu“, kako je izglasano od strane domaćih gamera putem lokalnog sajta www.wcg-adria.com jesu Warcraft III i Counter Strike 1.6.

Dvodnevno takmičenje, zakazano je za poslednji vikend avgusta, kada će se igrati za jedno od 6 mesta u reprezentaciji Srbije. Mesto održavanja nacionalnog takmičenja, ove godine biće novobeogradska hala BelExpo-a.

World Cyber Games (WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom nivou, već deset godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.

Osnovan 2000. godine pionir industrije World Cyber Games (WCG) nastavlja i danas nakon čitave decenije propagiranja Cyber kulture pod sloganom “Više od igre”. Upravo pod ovim sloganom, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

Opstanak uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je zahvatila kako IT, tako i gaming sektor, učvrstio je ovu manifestaciju na poziciji najvećeg i najprestižnijeg svetskog festivala i takmičenja u video igrama, kao i zabavno-digitalnog festivala za igrače i celokupnu javnost. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

World music u bašti Sava centra

U nedelju, u bašti Sava centra, nastupiće Common bond, ethnic jazz world music bend sa sedam instrumentalista i vokalistkin...

Il Divo u Areni

Najpoznatiji svetski klasično-pop kvartet IL DIVO nastupiće u okviru svoje nove svetske turneje 2012. godine i u Beogradsko...

World Music Festival - Todo Mundo

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom, Long Play i Ring Ring....