Početna » Specijal » Ostalo »

Katalonski dani u Beogradu

 
Katalonski dani u Beogradu
ARHIVA
Ostalo | dodato 05.05.2010.
Detalji

Mesto održavanja: KC Grad, Institut Servantes
Vreme održavanja: 4. maj 2010.

 
 

Evropski centar za kulturu i debatu GRAD ima čast da publici po prvi put predstavi Festival Katalonski Dani, zajedničko predstavljanje katalonske književnosti, fotografije, pozorišta, gastronomije, sporta i muzike u Beogradu.

Festival otvara koncert tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva u izvođenju Perea Joana Martorella, jedan od trenutno najznačajnijih izvođača tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva.
Od 4. do 11. maja u Kulturnom centru GRAD i Institutu Servantes posetioci će moći da prisustvuju različitim umetničkim događajima i radionicama uz učešće umetnika i kulturnih aktivista iz Katalonije i Srbije.

Festival otvara koncert tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva u izvođenju Perea Joana Martorella, jedan od trenutno najznačajnijih izvođača tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva.

Daljnja dešavanja festivala Katalonski Dani obuhvataju otvaranje izložbe Cambra Fosca: Katalonija (1936 – 1946), radionica posvećena tradicionalnoj muzici sa Baleara, debata na temu fudbala uz učešće sportskih novinara iz Srbije i Jordija Floriacha velikog poznavaoca fudbala iz Katalonije, debata na temu katalonske književnosti i predstavljanje katalonske kuhinje koju će voditi profesionalni kuvar i lektor katalonskog jezika Jordi Gimeno.

Pored ovih dešavanja u ovih šest dana kulturni centar GRAD ugostiti će i muzičare Don Simon i Telefunken i Horkestar a Pomereni teatar iz Beograda izvešće premijeru svoje predstave “Bufali” Paua Miroa.

*Program "Katalonski dani u Beogradu" možete preuzeti u odeljku MULTIMEDIA (ispod). 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izlozba fotografija Sanje Veljkovic

Subjekat njenog posmatranja nisu javne i estradne ličnosti, već „obična devojka“ izvan javnih branši....

Nešto se dešava

Nedavno je u Beogradu pokrenuta akcija pod nazivom Nešto se dešava. Cilj akcije je da uključi mlade ljude u rešavanje pro...

Čudesna bajka

Predstava je rađena po motivima bajke Snežana i sedam patuljaka......