Početna » Specijal » Ostalo »

Katalonski dani u Beogradu

 
Katalonski dani u Beogradu
ARHIVA
Ostalo | dodato 05.05.2010.
Detalji

Mesto održavanja: KC Grad, Institut Servantes
Vreme održavanja: 4. maj 2010.

 
 

Evropski centar za kulturu i debatu GRAD ima čast da publici po prvi put predstavi Festival Katalonski Dani, zajedničko predstavljanje katalonske književnosti, fotografije, pozorišta, gastronomije, sporta i muzike u Beogradu.

Festival otvara koncert tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva u izvođenju Perea Joana Martorella, jedan od trenutno najznačajnijih izvođača tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva.
Od 4. do 11. maja u Kulturnom centru GRAD i Institutu Servantes posetioci će moći da prisustvuju različitim umetničkim događajima i radionicama uz učešće umetnika i kulturnih aktivista iz Katalonije i Srbije.

Festival otvara koncert tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva u izvođenju Perea Joana Martorella, jedan od trenutno najznačajnijih izvođača tradicionalne muzike sa Balearskih ostrva.

Daljnja dešavanja festivala Katalonski Dani obuhvataju otvaranje izložbe Cambra Fosca: Katalonija (1936 – 1946), radionica posvećena tradicionalnoj muzici sa Baleara, debata na temu fudbala uz učešće sportskih novinara iz Srbije i Jordija Floriacha velikog poznavaoca fudbala iz Katalonije, debata na temu katalonske književnosti i predstavljanje katalonske kuhinje koju će voditi profesionalni kuvar i lektor katalonskog jezika Jordi Gimeno.

Pored ovih dešavanja u ovih šest dana kulturni centar GRAD ugostiti će i muzičare Don Simon i Telefunken i Horkestar a Pomereni teatar iz Beograda izvešće premijeru svoje predstave “Bufali” Paua Miroa.

*Program "Katalonski dani u Beogradu" možete preuzeti u odeljku MULTIMEDIA (ispod). 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat
Za Vašu pažnju
 
Klaustrofobična komedija
Klaustrofobična komedija napisana je 1986. a praizvedbu je imala 6.11. 1987. u režiji Dušana Kovačevića......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Volkov teatar u BDP-u.

Saradnja sa Volkov teatrom - Ruskim državnim akademskim dramskim pozorištem iz
Jaroslavlja, nastavlja se i ovog prole...

Fizičari

"Fizičari" koji se po mišljenju mnogih kritičara, smatra se Direnmatovi najboljim delom......

Ekskluzivno gostovanje Volkov teatra iz Rusije

Beogradsko dramsko pozorište proširilo je spisak zemalja sa kojima je uspostavilo saradnju....