Početna » Specijal » Ostalo »

Najbolji beogradski suveniri u Nišu

 
Najbolji beogradski suveniri u Nišu
ARHIVA
Ostalo | dodato 26.03.2010.
Detalji

Mesto održavanja: sportska hala Čair, Niš
Vreme održavanja: od 26. - 28. marta 2010. god.

 
 

Iako mladi i novi, suveniri Muzeja istorije Jugoslavije (MIJ) su među najpopularnijim suvenirima koji se mogu kupiti u Beogradu.

Poigravajući se retro dizajnom i "nostalgijom" mladi autori Braća Burazeri i Đorđe Marković dosledno su dizajnom pomerili standard izrade muzejskih suvenira kod nas.
Beograđani ih kupuju ne samo u prodavnici MIJ nego i u Supermarekt koncept storu, u suvenirnici Art Solutions koja ima prodajna mesta u Delta city-u i Mercatoru, B92 shopu, a od iduće nedelje i u Info centrima Turističke organizacije Beograda.

Posle odličnih reakcija na prisustvo na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu na štandu Turističke organizacije Beograda i zbog velikog interesovanja javnosti MIJ će sa svojim suvenirima gostovati i na Sajmu turizma u Nišu – u sportskoj hali Čair – od 26. do 28. marta. Biće ovo sjajna dopuna standardne ponude niškog Sajma turizma (predstavljanja turističkih agencija i organizacija gradova, opština i banje iz Srbije i zemalja regiona) koju je inicirala Turistička organizacija Beograda.

MIJ je osmislio široku lepezu proizvoda po ugledu na prodavnice u muzejima u inostranstvu. Do sada smo proizveli torbe, majice, olovke, magnete, podmetače za čaše, podlogu za kompjuterskog miša, priveske, šolje, razglednice, kutijice za vizit karte, kišobrane... Veoma tražen suvenir je replika pionirske kape i marame kao i rokovnik za 2010. Godinu Tito i poznati. Poigravajući se retro dizajnom i "nostalgijom" mladi autori Braća Burazeri i Đorđe Marković dosledno su dizajnom pomerili standard izrade muzejskih suvenira kod nas.

Najprodavaniji suveniri MIJ u Beogradu su majice, šolje, olovke, plakati. Rokovnik Tito i poznati popularan je jer donosi intimnije trenutke fotografisane tokom susreta Josipa Broza Tita sa najuticajnijim političarima i najpoznatijim javnim ličnostima 20. veka: sa Elizabet Tejlor, Ričardom Bartonom, Kirkom Daglasom, posadom Apola 11, Valentinom Terješkovom (prvom ženom koja je letela u svemir), Žan-Pol Sartrom, Žozefinom Beker, Hajlem Selasijm, Nikitom Hruščovim, Džonom Kenedijem, Naserom, Nehruom, Indirom Gandi, Hua Kuo Fengom i drugima. Gostovanje u Nišu prilika je da se proveri da li je ukus Nišlija i Beograđana sličan i da se sklope dogovori o stalnoj prodaji suvenira MIJ i u ovom gradu.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Deseti Festival nitratnog filma

Jubilarni Deseti Festivala nitratnog filma, pod nazivom ''Čudesa iz zapaljivog šešira'' održaće se od 6. do 12. juna. S...

Izložba: Smrt u trezoru

U kom domaćem filmu "glumi" Maršalski znak, kako su se Slovenci "oprostili" od italsko-etrurskog šlema, zašto norveški o...

Muzej nauke i tehnike

Cilj Muzeja je zaštita naučno-tehničke baštine na teritoriji Srbije. Osim prikupljanja, istraživanja i zaštite tehničk...