Početna » Specijal » Ostalo »

48. Međunarodni salon privrednih vozila

 
48. Međunarodni salon privrednih vozila
ARHIVA
Ostalo | dodato 23.03.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradski sajam
Vreme održavanja: od 23. - 27. marta 2010. god.

 
 

Međunarodni salon privrednih vozila i prateće opreme BEOTRUCK, najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u ovom delu Evrope.

Najveći svetski proizvođači privrednih vozila ponudiće na sajmu čitav niz premijera, privrednih vozila, motora, kamiona, autobusa, lakih dostavnih vozila sa novim performansama i nadgradnjama.
BEOTRUCK je jedan od tri specijalizovana salona privrednih vozila koji se ove godine održavaju u svetu, uprkos aktuelnoj finansijskoj krizi, biće organizovan od 23. do 27. marta u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma, uz učešće 350 izlagača iz više od 20 zemalja, na površini od 30 000 kvadratnih metara izlagačkog prostora. Na Salonu će biti izloženi kamioni, autobusi, dostavna vozila, prikolice, poluprikolice, specijalne nadgradnje i prateća oprema najvećih domaćih i inostranih proizvođača i uvoznika privrednih vozila. Sajam BEOTRUCK, prema zvaničnom kalendaru Međunarodne asocijacije OICA, ove godine organizujemo uz podršku Ministarstva za infrastrukturu, Privredne komore Srbije, i Stalne konferencije gradova i opština, u saradnji sa Poslovnim udruženjem proizvođača drumskih vozila Srbije. On je prilika da naši poslovni ljudi, kompanije i svi korisnici na jednom mestu vide najreprezentativniju izložbu najmodernijih privrednih vozila širokog spektra namene i prateće industrije. Generalni sponzor manifestacije je Delta Generali Osiguranje koje će uz sajamske izložbe automobila i komercijalnih vozila na Beogradskom sajmu biti sve do 2012. godine.

Ovaj sajam, koji svake druge godine okuplja u Beogradu vodeće svetske proizvođače privrednih vozila, delova i opreme, neće ni ovog proleća izneveriti naše posetioce, izlagače, novinare i specijalizovane medije iz cele Evrope. Najveći svetski proizvođači privrednih vozila ponudiće na sajmu čitav niz premijera, privrednih vozila, motora, kamiona, autobusa, lakih dostavnih vozila sa novim performansama i nadgradnjama. Deo te bogate izlagačke ponude dostavljamo vam kao poseban dodatak ovoj informaciji.

U hali 1 predstaviće se vodeći svetski prizvođači kamiona, autobusa i specijalizovanih vozila: VOLVO, IVECO, MAN, SCANIA, RENAULT TRUCKS, DAF. Tu će se nalaziti i najveći domaći proizvođači privrednih vozila: FAP, ZASTAVA KAMIONI, NEOBUS I IKARBUS.

U hali 4
je izložba najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača lakih komercijalnih vozila: RENAULT, PEUGEOT, CITROEN, FORD, OPEL, TOYOTA, FIAT, DAČIJA, VOLKSWAGEN. U hali 3, po višegodišnjoj tradiciji Međunarodnog salona komercijalnih vozila, na koju su već navikli redovni posetioci Beogradskog sajma, predstaviće se MERCEDES, sa najnovijim modelima MERCEDES BENZ, MITSUBISHI FUSO i SETRA.

Hala 2 i hala 1a rezervisane su i ove godine za najnoviju izložbu delova i opreme za privredna, komercijalna i laka dostavna vozila. Posebnu zanimljivost, na nivou C hale 2 predstavljaće izlagački program 14 udruženih kineskih proizvođača rezervnih delova i opreme.

Pored proizvođača velikih privrednh vozila, delova i prateće opreme na sajmu BEOTRUCK predstaviće se vodeći svetski proizvođači prikolica, poluprikolica, specijalnih nadogradnji na privrednim vozilima, kao i svi uvoznici i distributeri lakih privrednih vozila, koji predstavljaju vodeće svetske proizvođače u ovom segmentu automobilske industrije.

Ponedeljak, 22. mart biće PRESS dan, rezervisan samo za novinare i poslovne posete. Tog dana će novinari moći da posete Salon i, pre zvaničnog otvaranja sajma, da razgovaraju sa izlagačima i zabeleže ono što je atraktivno i medijski zanimljivo. Za sajam BEOTRUCK važiće novinarske pešačke i parking propusnice sa upravo završenog sajma BG CAR SHOW, a novinari koji su akreditovani samo za sajam BEOTRUCK dobiće svoje posebne propusnice.

Sajam BEOTRUCK predstavlja najbolju sponu između proizvođača privrednih vozila i njihovih potencijalnih korisnika sa celog tržišta jugoistočne Evrope. Uspehu te misije prilagođena je i koncepcija ovogodišnjeg salona. Svaki sajamski dan predviđen je za određenu vrstu poslovnih susreta proizvođača i kupaca privrednih vozila. U okviru kampanje OPEN WEEK, u cilju pospešivanja prodaje i plasmana privrednih vozila, svoju ponudu će potencijalnim kupcima predstaviti vodeći svetski i domaći proizvođači privrednih vozila. Prvi dan nakon otvaranja, sreda 24. mart, planiran je za susrete predstavnika lokalne samouprave, direktora komunalnih preduzeća i drugih kompanija sa proizvođačima komercijalnih i specijalizovanih vozila.

Četvrtak, 25. mart biće dan za susrete proizvođača privrednih vozila sa našim građevinarima i putarima.
U petak, 26. marta Poslovno udruženje za međunarodni transport, koje okuplja sve velike domaće kamionske prevoznike, organizuje razgovor prevoznika sa prizvođačima kamiona.
U subotu 27. marta biće priređeni poslovni razgovori autobuskih prevoznika sa proizvođačima autobusa.

Istovremeno sa ovim razgovorima, koji imaju za cilj sklapanje odgovarajućih poslovnih ugovora, u okviru pratećeg programa sajma BEOTRUCK biće organizovani razgovori sa ciljem poboljšanja kvaliteta proizvoda i usluga ili usklađivanja određenih propisa. Poslovno udruženje proizvođača drumskih vozila u sredu, 24. marta od 11 do 14 sati u konferencijskoj sali na galeriji hale 4 organizuje okrugli sto „Pravci razvoja i usaglašavanja tehničkog zakonodavstva za vozila u Srbiji sa propisima Evropske unije“, dok će Međunarodno udruženje drumskih prevoznika organizovati nekoliko seminara iz oblasti međunarodnog transporta.

Najuspešnijim izlagačima u petak, 26. marta u 12 h, u Svečanoj Sali direkcije Beogradskog sajma biće dodeljena priznanja GRAND PRIX sajma BEOTRUCK u kategorijama privrednih, lakih dostavnih vozila i prateće opreme.

U subotu 27. marta u 12 h ispred hale 3 Beogradskog sajma startovaće ovogodišnji Reli oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“.

Radno vreme sajma je svakog dana od 10 do 18 časova. Cena ulaznica je 300, za grupne posete 200 dinara, a cena parkinga je 100 dinara na sat. Ulaznice sa nedavno završenog Sajma automobila važiće i za BEOTRUCK.

Svečano otvaranje 48. Međunarodnog salona privrednih vozila BEOTRUCK 2010. biće u utorak, 23. marta u 12 h, u hali 1 Beogradskog sajma.

*U odeljku MULTIMEDIA možete preuzeti dokumente vezane za premijere i prateći program Beotruck-a.
 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sajam turizma 2009

Sajam turizma u Beogradu je 2003. godine primljen u članstvo Evropske asocijacije turističkih poslovnih sajmova (ETTFA). Č...

Sajam čokolade 2009

U beogradskom Sava Centru je po prvi put u našoj zemlji, od 27. do 29. novembra 2009. godine, održan Beogradski Salon Slatk...

49. Međunarodni salon automobila

Brojke koje će obeležiti 49. međunarodni salon automobila i 6. međunarodni sajam motocikala i bicikala MOTOPASSION, dovol...