Početna » Specijal » Ostalo »

Obeležavanje PI dana

 
Obeležavanje PI dana
ARHIVA
Ostalo | dodato 12.03.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Dom omladine Beograd
Vreme održavanja: 14. mart 2010. god.
Ulaz besplatan

 
 

U Domu omladine Beograda, 14. marta po drugi put u Srbiji biće obeležen Pi dan. Ovaj dan je posvećen opuštenom i veselom podsećanju na simboliku broja 3.14 koji je istovremeno broj pi i može da se tumači kao datum 14 mart.

Ovaj dan je posvećen školarcima, studentima, intelektualcima i svima koji se osećaju dobro kada se pomene nešto što ima veze sa brojem pi.
U pitanju je najpopularniji broj još od starih Grka do današnjih dana. Još jednom ćemo se podsetiti svih tajanstvenih osobina ovog broja, kao i činjenice da je tada rođendan Alberta Ajnštajna.
Ovaj dan je posvećen školarcima, studentima, intelektualcima i svima koji se osećaju dobro kada se pomene nešto što ima veze sa brojem pi. S obzirom da se nauka i znanje uvek povezuju sa nečim što je dosadno i nerazumljivo ovaj dan je posvećen onom drugom pogledu na matematiku, nauku i znanje uopšte.
Na obeležavanju Pi Dana biraće se torta, pita ili pica sa najzanimljivijim ispisom slova pi ili cifara ovog broja. Recitovaće se što više cifara napamet, pokazivati majice sa neobičnim matematičkim motivima i još mnogo zanimljivih i neozbiljnih stvari koje se budu dopale slavljenicima. Ulaz je slobodan.
Pogledaj i:

pi

,

dan

,

dom omladine

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zaboravljeni Klasici

Filmski vikend "Zaboravljeni Klasici"......

Sestre - premijerno u DOB-u

Premijera igranog filma “Sestre” biće održana u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u nedelju 10. aprila u 20.00h. Nak...

Tribina - Star Wars saga

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” u saradnji sa Američkim kutkom....