Početna » Specijal » Sport DANA »

XI Guitar Art Festival

 
XI Guitar Art Festival
ARHIVA
Sport DANA | dodato 08.02.2010.
Detalji

XI Guitar Art Festival
9 – 14. februar 2010. godine

 
 

Razmena znanja, prakse i iskustva, kao i upoznavanje sa domaćim i svetskim tokovima u savremenoj gitarističkoj pedagogiji i koncertnoj praksi, kao neophodna nadgradnja edukativnoj osnovi, primarni je cilj ovog projekta.

Jedanaesto festivalsko izdanje trajaće punih šest dana, a njegov koncept činiće koncertne i edukativne aktivnosti uz prateće događaje.
"Guitar Art Festival" je nastao 2000. godine i danas predstavlja profesionalnu i stručnu manifestaciju koja svake godine okuplja klasične i ostale gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svetskih gitarista.

Dugogodišnja izolacija i socijalna ugroženost roditelja naših đaka doveli su do toga da su mnoge generacije klasičnih gitarista završile svoje osnovno, srednje i visoko obrazovanje bez ikakvih iskustava i stimulacija ovog tipa. Shodno tome, veliki edukativni, kulturni, medijski i psihosocijalni značaj festivala čine osnovu da naše želje i potrebe kroz njegovu realizaciju, uz uloženu energiju i entuzijazam, postanu stvarne.

Jedanaesto festivalsko izdanje trajaće punih šest dana, a njegov koncept činiće koncertne i edukativne aktivnosti uz prateće događaje.

U planu jedanaestog po redu Festivala je i organizacija koncerata po unutrašnjosti Srbije, a u planu su već prvi koncerti u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Podgorici. Festival je već tradicionalno prisutan i u Crnoj Gori, gde se održava "Guitar Art Summer Festival" na Kanli kuli u Herceg Novom, a takođe, već više od deset godina, u saradnji sa operom i teatrom "Madlenianum" organizuje "Ciklus klasične gitare u Madlenianumu".

Festival danas ima i prateći program, gde se izdvaja organizacija "Midnight Guitar Art Café Club"-a, koji će se održati svake večeri u GAF Centru (Kolarčeva 6) od 00:00 do 04:00 svaku noć od 8. do 14. februara. Koncepcija "Cafe Club"-a jeste u neformalnom okupljanju učesnika, izvođača, gostiju festivala i ostale publike.

Kompletan kalendar događaja, kao i koncerte Guitar art festivala možete pogledati u delu multimedia. 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pretprodaja karata za Trenchtown

Obaveštavamo vas da će u petak, 20. marta, početi pretprodaja karata za ovogodišnji Trenchtown festival....

Nagrađen film Vlažnost vazduha

Obaveštavamo vas da je u produkciji Dart filma "Vlažnost vazduha" u reziji Nikole Ljuce dobio nagaradu na filmskom festival...

Atos

Ova pizzeria je dobila ime po Svetoj Gori, poluostrvu i planini, najistočnijem od tri prsta Halkidikija - Atosu. I čuveni m...