Početna » Specijal » Sport DANA »

XI Guitar Art Festival

 
XI Guitar Art Festival
ARHIVA
Sport DANA | dodato 08.02.2010.
Detalji

XI Guitar Art Festival
9 – 14. februar 2010. godine

 
 

Razmena znanja, prakse i iskustva, kao i upoznavanje sa domaćim i svetskim tokovima u savremenoj gitarističkoj pedagogiji i koncertnoj praksi, kao neophodna nadgradnja edukativnoj osnovi, primarni je cilj ovog projekta.

Jedanaesto festivalsko izdanje trajaće punih šest dana, a njegov koncept činiće koncertne i edukativne aktivnosti uz prateće događaje.
"Guitar Art Festival" je nastao 2000. godine i danas predstavlja profesionalnu i stručnu manifestaciju koja svake godine okuplja klasične i ostale gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svetskih gitarista.

Dugogodišnja izolacija i socijalna ugroženost roditelja naših đaka doveli su do toga da su mnoge generacije klasičnih gitarista završile svoje osnovno, srednje i visoko obrazovanje bez ikakvih iskustava i stimulacija ovog tipa. Shodno tome, veliki edukativni, kulturni, medijski i psihosocijalni značaj festivala čine osnovu da naše želje i potrebe kroz njegovu realizaciju, uz uloženu energiju i entuzijazam, postanu stvarne.

Jedanaesto festivalsko izdanje trajaće punih šest dana, a njegov koncept činiće koncertne i edukativne aktivnosti uz prateće događaje.

U planu jedanaestog po redu Festivala je i organizacija koncerata po unutrašnjosti Srbije, a u planu su već prvi koncerti u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Podgorici. Festival je već tradicionalno prisutan i u Crnoj Gori, gde se održava "Guitar Art Summer Festival" na Kanli kuli u Herceg Novom, a takođe, već više od deset godina, u saradnji sa operom i teatrom "Madlenianum" organizuje "Ciklus klasične gitare u Madlenianumu".

Festival danas ima i prateći program, gde se izdvaja organizacija "Midnight Guitar Art Café Club"-a, koji će se održati svake večeri u GAF Centru (Kolarčeva 6) od 00:00 do 04:00 svaku noć od 8. do 14. februara. Koncepcija "Cafe Club"-a jeste u neformalnom okupljanju učesnika, izvođača, gostiju festivala i ostale publike.

Kompletan kalendar događaja, kao i koncerte Guitar art festivala možete pogledati u delu multimedia. 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložba: Svi različiti – svi ravnopravni

Postavka fotografija "Svi razliciti – svi ravnopravni", u okviru istoimene omladinske kampanje Saveta Evrope, predstavlja s...

Izložba ručno rađenih papira

Od 15.novembra do kraja meseca predstavićemo opus mlade likovne umetnice koja dolazi iz Čačka. Ona će se prezentovati cik...

Groove Armada na Dance Areni

You don't have to put on the red light... osim u slučaju sastava upravo potvrđenog za groznicu subotnje večeri na Dance Ar...