Početna » Specijal » Sport DANA »

Kvartet ”Four for Tango”

 
Kvartet ”Four for Tango”
ARHIVA
Sport DANA | dodato 09.05.2008.
Detalji

Vreme: 10. decembar u 20h
Mesto: Studentski kulturni centar
Ulaz: Slobodan

 
 

Grupa je nastupala u najvećim italijanskim gradovima, zadobivši uvek jednake simpatije i publike i kritike.

Kvartet ”FOUR FOR TANGO” izdvaja se na koncertnoj sceni svojom tematikom, odnosno produbljivanjem repertoara Astora Pjacole, kao i “načinom” pristupa njegovoj muzici.
Kvartet ”FOUR FOR TANGO” izdvaja se na koncertnoj sceni svojom tematikom, odnosno produbljivanjem repertoara Astora Pjacole, kao i “načinom” pristupa njegovoj muzici.
Muzika Astora Pjacole sledi u potpunosti intimnu nit tanga u “melanholičnoj” živosti tema (Oblivion, Libertango, Adiós Noniño, itd.) i, naravno, u instrumentalnoj savršenosti, koja kao da je obogaćena u izvođenju kvarteta onom “dopuštenom” ličnom kreativnošću koja Pjacolinu muziku obnavlja i približava publici, iznova je iznenađujući, što ona oduševljeno prihvata.
Masimiliano Pitoko (sarađuje sa K. Kremerom, Milvom i V. Kaposelom), Alesandro Vavasori (druga violina u simfonijskom orkestru u Rimu, svirao je sa Abadom, Šajlijem, Đulinijem, Mutijem, sarađuje sa Mozalinijem, Strošom, Nizimanom, Adroverom), Đovani Rinaldi (svirao je sa L. Bernštajnom, G. Pretreom, G. Sinopolijem, V. Gergievim, prvi kontrabas u orkestru pozorišta Petruceli iz Barija), Rozario Mastrozerio (koncertni umetnik i profesor u Sjedinjenim Državama), poneseni lepotom i setom koju oslobađa Pjacolina muzika, sjedinili su svoja iskustva u svojevrsni lični, muzički “fusion” širokog daha, u grupi koja nudi monografski program ovog izuzetnog argentinskog kompozitora, poreklom iz Pulje (baka i deka potiču iz Tranija, malog mesta opštine Bari).
Grupa je nastupala u najvećim italijanskim gradovima, zadobivši uvek jednake simpatije i publike i kritike. Do sada su snimali dva kompakt diska sa nastupa uživo, od kojih je prvi predstavljen u specijalizovanom časopisu “CD CLASSICA”, dok je drugi CD pohvalno predstavila supruga Maestra Pjacole, gospođa Laura Eskalada. Nedavno je grupa izdala svoj treći CD, pod naslovom “Tango del Angel”, za diskografsku kuću MAP iz Milana.
Godine 2003., prilikom proslave deset godina postojanja nagrade “ARGOS IPPIUM”, kvartet je nagrađen za posebne zasluge na muzičkoj sceni.
Pošto se smatraju jednim od najboljih izvođača muzike Astora Pjacole na internacionalnom nivou, kvartet je nastupao u Turskoj, Grčkoj, Arapskim emiratima, Poljskoj i Švajcarskoj, gde je izvodio jedinu operu argentinskog kompozitora “Maria De Buenos Aires” postigavši ogroman uspeh, kako kod publike tako i kod kritike.

Pogledaj i:

kvartet

,

tango

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Palilulski roman
Premijera predstave PALILULSKI ROMAN, po motivima drame „Iza Božjih leđa“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina!...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tango Night

Milonga SHLEP je plesni tango događaj koji će se održavati svakog četvrtka od 21h do 02h uz prisustvo velikog broja beogr...

Kursevi argentinskog tanga

U nedelju, 2. februara 2014. godine (17 časova) u Centru lepih umetnosti Guarnerius, startovaće kursevi argentinskog tanga,...