Početna » Specijal » Sport DANA »

Tanja Jovicevic & bend Rich Bitch

 
Tanja Jovicevic & bend Rich Bitch
ARHIVA
Sport DANA | dodato 25.05.2008.
Detalji

Mesto: Club "Fest" (kod sportskog ulaza S.C. "Pinki" u Zemunu)
Vreme: 28. novembar od 23h
Cena ulaznice je 350 din 
 

Sarađivali su sa najpoznatijim mađarskim muzičarima iz oblasti funk-a i jazz-a.

Dve godine članovi benda su živeli i radili u Mađarskoj.
Bend Rich Bitch je osnovan 1998. godine i čini ga šest muzičara. Muzika koju Rich Bitch izvodi predstavlja fuziju soul-a i funk-a i autorsko je delo članova grupe.
Dve godine članovi benda su živeli i radili u Mađarskoj. Sarađivali su sa najpoznatijim mađarskim muzičarima iz oblasti funk-a i jazz-a; nastupali su na mađarskoj nacionalnoj televiziji – RTL, koja je kasnije organizovala njihov nastup u najpopularnijem koncertnom prostoru u Budimpešti: OPEN ROYAL MUSIC HALL. Održali su preko 600 javnih nastupa u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i na Kosovu a poslednjih godina izvode u proseku 130 koncerata godišnje.
CORNFAT RECORDS Philadelphia je izdao singl SOULS & HAPPINESS koji su snimili sa poznatim afroameričkim reperom, Jered Taylor – Grand Agent-om. Ovaj singl su kasnije u svojim nastupima koristili mnogi američki DJ-vi i VJ-vi.
Bend redovno nastupa na humanitarnim koncertima. Održali su više nastupa povodom Dana borbe protiv SIDE, učestvovali na Koncertu za izgradnju blokova u Novom Sadu, Koncertu za izgradnju Hilandara, Koncertu za pomoć Somborskom pozorištu. Takođe su održali više koncerata za pomoć nezbrinutoj deci i mirotvorne koncerte u Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici i Gornjem Kusiju. Zahvaljujući njihovom skromnom trudu da učine život stanovnika Kosova što normalnijim, dobili su 2002. od UN diplomu AMBASADORI MIRA.
Redovno nastupaju na domaćim TV stanicama a na RTS-u su svirali sa FRED WESLEY-em, vođom orkestra JAMES BROWN-a. Takođe rade i muziku za komercijalne TV spotove (Jo'Good – IMLEK).

2004. godine su u saradnji sa PGP RTS izdali album FUNKREAS koji je sadržao 15 autorskih pesama. Promocija albuma i TV spota za singl "Ganjo Klima" održana je u Elington Baru hotela Hayatt u Beogradu. Album je bio dobro prihvaćen i kod publike i kod kritike a naša muzika je izazvala interesovanje medija i ljudi koji se profesionalno bave muzikom.
2005. godine su dobili pravo za izdavanje posebnog singla koji je pratio održavanje Evropsko prvenstvo u košarci. Pesma je bila duet sa Igorom Lazićem (Niggor – Monteniggers), namenjena najširoj publici i predstavljena kao zvanična himna poslednje košarkaške reprezentacije SCG. Pesma podrške koja je imala za temu košarku, nosila pozitivnu energiju i imala pevljiv refren navijačkog karaktera.
U junu 2008. godine su snimili duet pesmu "Pruži meni ruke" sa Tanjom Jovičević. Ta pesma je rezultat njihove dugogodišne saradnje i velikog prijateljstva. Tanja je istovremeno i gost na njihovom novom albumu čija se promocija uskoro očekuje.
Pogledaj i:

fest

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Proglašen najbolji kratki film

Film „Put do uspeha“ autora Lazara Bogojevića najbolji je kratki film snimljen mobilnim telefonom na konkursu „Sa NIS-...

Počela prodaja ulaznica za Green Fest

Prodaja ulaznica za ovogodišnji Tuborg Green Fest po promotivnoj ceni od 1290 dinara počinje danas u 12 časova, u podne, n...

Odbrojavanje „Amstel BFF No3“

Treći po redu „Amstel Belgrade Foam fest“ održaće se u subotu 3. septembra u beogradskoj Areni, a organizatori uz do ...