Početna » Specijal » Sport DANA »

Velikani muzičke scene 2011/12

 
Velikani muzičke scene 2011/12
ARHIVA
Sport DANA | dodato 09.10.2011.
Detalji


Novi ciklus koncerata Muzičkog centra Kolarčeve zadužbine, 15. po redu, počinje u novembru ...

Komplet ulaznica za šest koncerata u pretplati je 6.000 dinara, a pojedinačne karte za koncerte...

 
 

Urednica ciklusa "Velikani muzičke scene" Mirjana Lazarević kazala je da se koncept nije menjao, na to da je dobar ukazuje broj prodatih ulaznica, radost publike i zadovoljstvo muzičara.

Ovaj ciklus postao je zaštitni znak Kolarca...
Prvi gost biće poznati svetski pijanista Nikolaj Luganski koji će otvoriti ciklus “Velikana muzičke scene” 8. novembra, kazala je direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević.

Urednica ciklusa "Velikani muzičke scene" Mirjana Lazarević kazala je da se koncept nije menjao, na to da je dobar ukazuje broj prodatih ulaznica, radost publike i zadovoljstvo muzičara.

"Ovaj ciklus postao je zaštitni znak Kolarca, publika i pre objavljenog programa veruje u kvalitet koncerata, za samo dve nedelje od kako je ograničeni broj kompleta pušten u prodaju, otišla je trećina", kazala je Lazarević.

Luganski je pijanista koji pripada svetskom vrhu najboljih i najpopularnijih pijanista sa Berezovskim i Kisinom, poznat je beogradskoj publici, gostovao je pre deset godina, ali ne u ciklusu "Velikani muzičke scene".

Pijanista izuzetne tehničke umešnosti i urođenog muzičkog kvaliteta Luganski izvešće klavirska dela Frederika Šopena i Franca Lista.

Ambasada Poljske pomogla je održavanje dva koncerta u ciklusu Velikana: 22.novembra nastupiće Kvartet Bester iz Krakova koji izvodi klecmer muziku istočnoevropskih Jevreja Aškenaza a 6.decembra MocArt grupa iz Poljske koja klasičnu muziku izvodi na šaljiv način, kreirali su u svetu jedinstven muzički kabare gde je muzika a ne tekst izvor radosti i smeha, kazala je Lazarević.

Povodom 80 godina Velike dvorane Kolarčeve zadužbine 4.februara publika će na poklon dobiti koncert jednog od naših najuspešnijih muzičara koji grade karijeru u inostranstvu a uvek se rado vraćaju u Beograd, violiniste Nemanje Radulovića.

"Dan kasnije nastupiće našoj publici takođe veoma drag muzičar violinista Robi Lakatoš sa svojim orkestrom, mađarski virtuoz je bio pre šest godina i dolazi na zahtev naše publike koja se uželela ove vrste muzike", najavila je urednica ciklusa.

Pijanistkinja Natalija Gutman, poznata kao članica nekadašnjeg slavnog tria sa svojim suprugom i Svjatoslavom Rihterom, 6.marta u Kolarčevoj zadužbini nastupiće sa svojim triom u kome su dva mlada muzičara Svjatoslav Moroz, violina i Dmitrij Vinik, klavir.

Ciklus koncerata Velikani muzičke scene zatvoriće Hor ruske državne kapele sa ruskom duhovnom muzikom koju će izvesti pod dirigentskim vođstvom Valerija Poljanskog.

Komplet ulaznica za šest koncerata u pretplati je 6.000 dinara, a pojedinačne karte za koncerte biće u prodaji mesec dana pred održavanje koncerta.

Izvor: Tanjug 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Farma: Milena, Dragana ili Dejan?

Farmeri u duel poslali Draganu, publika je najmanje glasova dala Dejanu, a Zadruga je zbog šaputanja kaznila Milenu....

Za održivo stanovanje Roma

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture BINA 2011...

Sve njihove ljubavi

Kada se govori o kompozitorima klasične muzike, vrlo često se zaboravlja da su i oni bili (samo) ljudi od krvi i mesa....