Početna » Specijal » Sport DANA »

Gala zatvaranje - B. Berezovski

 
Gala zatvaranje - B. Berezovski
ARHIVA
Sport DANA | dodato 08.09.2011.
Detalji

Vreme dešavanja: 26. oktobar 2011.
Mesto dešavanja: Beogradska Arena
Van promotivne prodaje, ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 2.500, 3.500, 4.500 din.

 
 

Jedan od najboljih pijanista današnjice, Boris Berezovski nastupiće na gala zatvaranju ovogodišnjeg 43. BEMUS-a koje će se održati 26. oktobra u Beogradskoj areni.

Prema oceni britanskog časopisa "Gramofon", Berezovski je širom sveta stekao reputaciju kao najmoćniji virtuoz na klaviru i kao muzičar jedinstvenog shvatanja i osećajnosti.
Veliko nam je zadovoljstvo što će se po prvi put deo programa Beogradske muzicke svecanosti održati i u Beogradskoj areni i nadamo se da će se saradnja Jugokoncerta i Arene Beograd nastaviti.

Od Bramsa i Lista, preko nezaobilaznog Hačaturijana do Gulda i Čejsinsa, istinski naslednik velikih ruskih pijanista, Boris Berezovski, još jednom će uveriti publiku zašto ga prati reputacija najmoćnijeg virtuoza na klaviru.

Klavirski resital Borisa Berezovskog čini sledeći program:
Brams: Etide za klavir u a-molu – Varijacije na Paganinijevu temu, op. 35
Brams: Mađarske igre (tri igre)
Hačaturijan: Tokata
Guld: Etida u obliku bugi-vugija
Čejsins: Flirtation in Chinese Garden
Čejsins: Rush hour in Hong Kong
Geršvin: Tri prelida
List: Mefisto valcer br. 1, "Der Tanz in der Dorfschenke", S 514
Albeniz: Španska svita, op. 47: Asturias (Leyenda)
Albeniz: Španska svita, op. 47: Granada
Sen-Sans: Labud (ar. Godovski)
Šopen: Valcer br. 6 u Des-duru “Minutni valcer”, op. 64 br. 1 (ar. Godovski)
Ravel: La Valse


Prema oceni britanskog časopisa "Gramofon", Berezovski je širom sveta stekao reputaciju kao najmoćniji virtuoz na klaviru i kao muzičar jedinstvenog shvatanja i osećajnosti.

Boris Berezovski je studirao u rodnom gradu Moskvi, na Moskovskom konzervatorijumu. Nakon debija u Vigmor holu u Londonu 1988.godine, dnevnik "Tajms" ga je opisao kao "umentika koji izuzetno obećava, izvođača zasenjujuće virtuoznosti i zastrašujuće snage.

Dve godine kasnije to obećanje ispunilo se kada je osvojio zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju "Čajkovski" u Moskvi 1990.

Pijanista izuzetne koncertne aktivnosti ostvario je i brojne snimke. Među skorašnjim snimcima Berezovskog koji su dobili visoke ocene kritike nalaze se svi Betovenovi koncerti sa Švedskim kamernim orkestrom pod dirigentskom palicom Tomasa Dausgarda. Snimio je dela Šopena, Šumana, Rahmanjinova, Musorgskog, Ravela, kompletne Listove "Transcendentalne etide", sve klavirske koncerte Rahmanjinova, Čajkovskog i Lista.

CD posvećen Listu koji je objavljen 2010. snimljen je uživo na koncertima u Royal Festival Hall dvorani u Londonu. Prošle godine sa Brigitte Engere i Henri Demarquette snimio je i Sen-Sansov “Karneval životinja”.
Pored mnogih resitala u najslavnijim svetskim dvoranama, Boris aktivno nastupa i u okviru evropske turneje sa orkestrom Santa Cecilia i dirigentom Antonio Pappano. Čuveni pijanista priprema se za debi sa Berlinskom filharmonijom u januaru 2012.

Samo od ponedeljka, 12. septembra do 19. septembra, trajaće ekskluzivna prodaja ograničenog broja od samo 200 ulaznica za završni klavirski resital Borisa Berezovskog i to isključivo na blagajni Beogradske arene, po jedinstvenoj ceni od 1500 dinara.

Van promotivne prodaje, ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 2.500, 3.500, 4.500 din. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Love Lies Bleeding

Premijerno izveden balet prema zivotu Eltona Džona......

Džej

Sa od Boga datim glasom i neponovljivom inetrpretacijom balada, Džej je odmah po pojavljivanju prozvan srpskim Sinatrom. ...

Srbija osvojila Dejvis kup!

Istorijski poen za reprezentaciju Srbije doneo je Viktor Troicki....