Početna » Specijal » Sport DANA »

26. Beogradski jazz festival

 
26. Beogradski jazz festival
ARHIVA
Sport DANA | dodato 25.10.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda, Sava Centar, Dom sindikata, Kolarac
Vreme održavanja: 28 - 31. oktobar 2010. godine

 
 

Beogradski jazz festival ove godine želi da zavede publiku!

Publici ćemo predstaviti događaj sezone u Srbiji – koncert jednog od najvećih jazz kompozitora svih vremena, legendarnog saksofoniste Wayne Shortera sa njegovim zvezdanim kvartetom.
Želimo da vas iznova uverimo da je jazz i ozbiljan i zabavan, da oduševljava i zanosi, provocira, uzbuđuje telesno ali i intelektualno – jednom rečju da je jazz živ!

Publici ćemo predstaviti događaj sezone u Srbiji – koncert jednog od najvećih jazz kompozitora svih vremena, legendarnog saksofoniste Wayne Shortera sa njegovim zvezdanim kvartetom. No, to je samo početak - sa nama će biti i takva domaća veličina kao što je Kornelije Kovač, koji je konačno pozvan da predstavi svoje jazz fascinacije u pravom svetlu. Sa nama će biti i ikona jazz kontrabasa Charlie Haden, koji obeležava 25. rođendan svog najuspešnijeg sastava Quartet West.

Tu su i najbolji evropski umetnici, kao što su trubač Enrico Rava (najbolji jazz umetnik u Evropi 2009 po mišljenju kritike), Orchestre National De Jazz (najbolji jazz album u Francuskoj), kao i čitav niz fantastičnih novih talenata. Naročito skrećemo pažnju na heroja savremenog klavirskog jazza Jason Morana i njegov uraganski trio.

Posebno smo ponosni na zvezdani sastav klupske jazz ponude u našem ponoćnom programu, koji će oduševiti mladu publiku – od najbolje nove engleske soul-jazz dive Alice Russell, preko brazilskih funk legendi Azymuth, do vizonarskog ukrštanja jazza dance beatova proslavljenog holandskog sastava Kraak And Smaak.

Dokazaćemo da vrhunska umetnost može biti zabavna, da se u njoj može uživati punim srcem, ako joj poklonite svoje bezrezervno, radoznalo poverenje i ako se predstavi na pravi način.

Program 26. Beogradskog Jazz festivala možete pogledati u delu multimedia. 
 
 

LOKACIJA I VREME

Nema unosa u repertoaru za ovaj objekat

MULTIMEDIA

Za Vašu pažnju
 
Klaustrofobična komedija
Klaustrofobična komedija napisana je 1986. a praizvedbu je imala 6.11. 1987. u režiji Dušana Kovačevića......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Balkan Streets festival

Četvrti po redu - festival koji ne smete propustiti...

ISWiB festival 2011

ISWiB festival, najveća regionalna studentska konferencija će u periodu od 10. do 17. jula 2011. u Beogradu okupiti preko 2...

U susret 27. Beogradskom maratonu 2014.

Već oboreni rekordi na 27. Beogradskom maratonu 2014....