Početna » Specijal » Sport DANA »

International Beo Dance Open 2010.

 
International Beo Dance Open 2010.
ARHIVA
Sport DANA | dodato 15.09.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Sportski centar Šumice, Beograd
Vreme održavanja: subota 25. i nedelja 26. septembar 2010. godine

 
foto: Ivan & Milenafoto: Ivan & Milenafoto: Ivan & Milenafoto: Ivan & MilenaIDSF International Beo Dance Open
 

Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu kod nas IDSF International Beo Dance Open 2010. biće održano 25. i 26. septembra 2010. godine u Sportskom centru Šumice.

Najavljen je dolazak više od 600 plesnih parova iz zemlje i sveta, a svoje učešće potvrdili su predstavnici Rusije, Danske, Francuske, Španije, Velike Britanije, Bugarske, Austrije, Italije, Češke, Mađarske...
Deveti put po redu Beograd ima čast da organizuje takmičenje najvišeg ranga u ovom domenu i ugosti predstavnike Međunarodne federacije sportskog plesa (IDSF), koja je beogradsku manifestaciju uvrstila u kalendar prestižnih međunarodnih takmičenja. Organizatori turnira su plesni klub Beo Dance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i ministarstvo za omladinu i sport.

IDSF International Beo Dance Open 2010. biće jedinstven plesni spektakl u zemlji. Najavljen je dolazak više od 600 plesnih parova iz zemlje i sveta, a svoje učešće potvrdili su predstavnici Rusije, Danske, Francuske, Španije, Velike Britanije, Bugarske, Austrije, Italije, Češke, Mađarske i drugih evropskih zemalja, uključujući i sve zemlje regiona. O razmerama ovog happeninga govori i činjenica da će na takmičenju učestvovati 30 renomiranih sudija, iz 20 zemalja Evrope, kao i da se očekuje da oko 3.000 učesnika i posetilaca prodefiluje Sportskim centrom Šumice. Na težini ovom takmičenju daje i orkestar Mambo Stars koji broji 13 članova i koji će pratiti specijalni večernji deo programa. Od oko 400 takmičenja u sportskom plesu koji se održavaju u svetu godišnje samo 10-ak može da se podiči živom muzičkom pratnjom.

Zbog velikog broja učesnika manifestacija će trajati dva dana. Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 25. septembra u 20h, a zatvaranje u nedelju 26. septembra u 22h. Kvalifikacije će biti održane u dnevnim terminima, a finala od 20h. Parovi će se nadmetati u 10 disciplina: 5 latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i 5 standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep) kao i u 5 starosnih kategorija pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13), omladinci (14-15), stariji omladinci (16-18), i seniori (19-35 godina). 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ženski dan

Leto uz afro ples!...

Pamela, ode ti kuća!

Bivša junakinja serije "Čuvari plaže" je samo još jedna u nizu svetskih zvezda koju juri poreska uprava....

Plesni spektakl

Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu kod nas WDSF International Beo Dance Open 2012....