Početna » Specijal » Sport DANA »

Dan i noć u pozorištu - Madlenianum

 
Detalji

Mesto održavanja: Opera i teatar Madlenianum, Beograd
Vreme održavanja: 27. mart 2010. od 10.30 - 17h
Cena karte: 300 dinara

 
 

Opera i teatar Madlenianum se uz sva beogradska pozorišta uključuje u projekat “Dan i noć u pozorištu” sa željom da i ovom prilikom promoviše umetnost i približi je svojim sugrađanima.

Na Velikoj sceni Madlenianuma biće izvedena komična opera Mandragola sa početkom u 12.00 časova.
Upravo u tom cilju u subotu, 27. marta, na međunarodni dan pozorišta, na Velikoj sceni Madlenianuma biće izvedena komična opera Mandragola sa početkom u 12.00 časova. Cena ulaznice je jedinstvena za sva pozorišta uključena u ovaj projekat - 300 dinara. Madlenianum je jedino naše pozorište koje će po ceni od 300 dinara izvesti opersku predstavu.

Čitavo dešavanje će početi u subotu, 27. marta u 10.30 časova na pjaceti ispred Madlenianuma. Emitovaće se audio snimci sa najpopularnijim operskim arijama i uvertirama. Publika i prolaznici imaće će priliku da se fotografišu kao u starim fotografskim radnjama, iza panoa i na trenutak postanu junaci iz opere. Besplatno će se deliti programi i plakati nekih predstava, a knjige iz Kluba knjižare Madlenianum biće prodavane sa popustom od 20 %.
U 12.00 časova počinje opera Mandragola na Velikoj sceni.

Paralelno sa ovim dešavanjem, Madlenianum se pridružuje svim beogradskim pozorištima u zajedničkoj akciji na Trgu Republike, gde će zainteresovani moći da se informišu o projektima Madlenianuma i kupe određeni broj karata sa posebnim popustom za mesec april.

MANDRAGOLA - sadržaj

Radnja opere Mandragola smeštena je u srednjovekovnu Firencu.
U grad se iz inostranstva vraća mladi Kalimako. Čim ugleda prelepu mladu Lukreciju odmah se zaljubi u nju, ali saznaje da je ona udata za bogatog, starog trgovca Meser Niču.
Kada se Kalimako poveri svom prijatelju Liguriju ovaj, lukav i prepreden, okretan i spretan, obeća da će smisliti plan kako da ga spoji s Lukrecijom.
Ligurijo lako otkriva šta je slaba tačka Meser Niče - bračni par nikako da dobije naslednika. To je prilika da Ligurijo Meser Niči preporuči pravu osobu koja će mu pomoći da dobije željeno dete. Predstavlja mu Kalimaka kao doktora koji je lečio i francuske kraljeve i kraljice i omogućavao im da dobiju naslednike. Lukrecija samo treba da popije napitak od trave mandragole i da odmah zatrudni. Jedini problem je što onaj koji prvi spava s njom umire, jer upije u sebe otrov mandragole. Zato, po savetu Ligurija, neko drugi mora da legne sa Lukrecijom čim ona ispije mandragolu.
Uz pomoć Lukrecijine prefrigane majke Sostrate i lukavog sveštenika fra Timotea, koji nagovaraju Lukreciju da legne sa neznancem, oni se spremaju da organizuju tu noć.
U olujnoj noći, Meser Niča, Ligurio i fra Timoteo, hvataju Kalimaka prerušenog u odrpanca i nakazu i ubacuju ga Lukreciji u krevet. U zoru ga Meser Niča izbacuje na ulicu. Ujutru svi idu u crkvu kod fra Timotea, da ih blagoslovi i da proslave dolazak budućeg naslednika.
Lukrecija srećna i zadovoljna provedenom noći, predlaže Meser Niči da „doktora“ Kalimaka, koji im je toliko pomogao, uzmu za kuma. Meser Niča to prihvata radosno, daje kumu ključeve kuće da može da dolazi i odlazi kad god to poželi.
Svi su zadovoljni i srećni, jedni drugima zahvalni, a dete je na putu! (Dobrila Boba Stojnić)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zvonko Bogdan

Na Velikoj sceni "Madlenianuma" nastupiće najbolji pevač tradicionalne tamburaške muzike danas, Zvonko Bogdan, uz pratnju ...

Mina Lazarević u Madlenianumu

Glumica Mina Lazarević prirediće koncert filmske muzike u Operi i teatru Madlenianum u Zemunu, 17. aprila tekuće godine....

Opera Mini 4.2 beta

Za potpuno uživanje u ovoj mogućnosti kompanija preporučuje neki noviji uređaj iz Sony Ericssona ili Nokie....