Početna » Specijal » Vesti DANA »

Ilegalni pank bioskop

 
Ilegalni pank bioskop
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 30.01.2008.
Detalji

Vreme: 1. februar
Mesto: Magacin, Kraljevica Marka 8, Beograd
Ulaz: Slobodan

 
 

To će biti početak ciklusa pank filmova koji će biti prikazivani u okviru “Ilegalnog bioskopa” svake prve nedelje u mesecu, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Pank muzej bi bio kompleksna ustanova, ne samo zbog simbioze kluba i muzeja u njemu, već i zbog širine poruka koje sa sobom nosi i oličava.
Inicijativa za Pank muzej u Beogradu pozvala je sve zainteresovane na projekciju dokumentarnog filma "Punk's NoT dEAD" (2007) 1. februara u Magacinu u Kraljevića Marka 8, u okviru programa “Ilegalni bioskop” TkH centra.

To će biti početak ciklusa pank filmova koji će biti prikazivani u okviru “Ilegalnog bioskopa” svake prve nedelje u mesecu, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Inicijativa za Pank muzej nastala je iz želje grupe ljudi da se u Beogradu otvori alternativna ustanova kulture putem koje bi se promovisala pank kultura kombinovanjem muzejske postavke sa klupskim aktivnostima. U planu su i druge brojne akcije, čiji je cilj buđenje aktivističkog duha i angazovanja mladih.

Inicijativu za Pank muzej osmislila je grupa studenata etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a prema elaboratu Aleksandra Pejinovića, počelo bi se sakupljanjem predmeta (ploča, fanzina, zastava, postera, majica, starih kaputa, čizama, crteža...) i podataka o njima, a u slučaju dobijanja lokacije, već bi postojao određeni fond i potrebna dokumentacija, formirane studijske zbirke (majica, ploča, fanzina...) koje bi bile smeštene u depou muzeja.

Od tih zbirki bi se koncipirala stalna postavka ( mala istorija panka, kultne grupe, pankeri /predmeti, zapisi koji ih predstavljaju i oličavaju ) u kojoj bi bio konzerviran duh jednog vremena, stila, muzike, pokreta, načina života. Postojale bi i povremene postavke ( opusi pojedinih grupa, druge potkulture i muzički stilovi...). U klubu bi se puštala muzika, održavali koncerti, mini modne revije... / kao samostalni programi i u simbiozi sa izložbenim, čisto muzejskim aktivnostima /predstavljajući muzičku potporu u pokušaju oživljavanja prostora.

Pank muzej bi bio kompleksna ustanova, ne samo zbog simbioze kluba i muzeja u njemu, već i zbog širine poruka koje sa sobom nosi i oličava.

S obzirom da je pank od samog pojavljivanja bio kritikovan i praćen konzervativnim reakcijama, mržnjom i prezirom (barem u javnim glasilima), zapostavljajući kreativnost i pozitivnu stranu tog pokreta, muzej bi predstavljao kulturnu instituciju koja bi pokazala tu drugu, lepšu stranu i kroz kreativnu delatnost omogućila drugačiji pogled na ono šta se dešavalo. Ujedno bi bio institucija koja bi podsticala nova / pozitivna - kultorološka i muzička dešavanja.

Prva projekcija u okviru “Ilegalnog pank bioskopa” biće 1. februara u 18 sati u Magacinu u Kraljevića Marka 8.Pogledaj i:

punk

,

bioskop

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Festival Frankofonog filma

Sa programom koji promoviše kulturnu raznolikost, festival frankofonog filma je postao nezaobilazni događaj u mesecu martu....

Otvoreni bioskop u DKSG

Pozivamo vas da obavestite javnost i sami posetite OTVORENI BIOSKOP u Domu kulture Studentski grad!...

Čelična Borba

Kada boks postane hi-tech sport!...