Početna » Specijal » Vesti DANA »

"Mladi i zdravi kao ruža" u 2009 godini

 
Detalji

Vreme: Od 25. do 28. decembra
Mesto: Bioskop Balkan

 
 

Ovo je priča o mladiću koji od tipičnog autsajdera postaje najveći mafijaški bos u Beogradu.

Ovo je možda poslednja prilika da gledaoci pogledaju ovu socijalnu dramu u bioskopima, a nakon toga svi ćemo imati prilike da uživamo u njoj uvrštavajući je u svoje DVD kolekcije.
Povodom izlaska filma "Mlad i zdrav kao ruža" na DVD-ju, MCF MegaCom Film i bioskop Balkan prikazaće od četvrtka do nedelje u spomenutom bioskopu ovo ostvarenje Joce Jovanovića iz 1971, koje je za 27 godina svog postojanja imalo svega desetak projekcija!

Ovo je priča o mladiću koji od tipičnog autsajdera postaje najveći mafijaški bos u Beogradu. U vreme kada je film snimljen, 1971. godine, priča je delovala gotovo šokantno i- posle samo jedne projekcije na Festivalu u Puli – "zabranjen je bez zabrane", u domaćim bioskopima nije prikazivan sve do premijere na Festu 2006. Ovo je možda poslednja prilika da gledaoci pogledaju ovu socijalnu dramu u bioskopima, a nakon toga svi ćemo imati prilike da uživamo u njoj uvrštavajući je u svoje DVD kolekcije.

Na redovnom reportoaru u danima novogodišnjih i božićnih praznika bioskopa Balkan naći će se filmovi koji su obeležili festivale u prethodnoj godini, dok će u narednoj obeležiti reportoare bioskopa širom sveta zbog svoje autentičnosti u umetničkom i autorskom izrazu.

Od četvrtka, 25. Decembra, u bioskopu Balkan naćiće se dva remek-dela autorskog filma:

Dom – Ursule Meier , koji je otvorio nedelju kritike u Kanu i bio u nominaciji za najbolji evropski film godine, dok je na Festivalu autorskog filma bio u najužujoj konkurenciji za Grand Prix.

Valcer sa Baširom-Arija Folmana, jedan od najgledanijih filmova na FAF-u, koji je obeležio Kanski Filmski Festival, a takođe je i u nominaciji za Oskara za najbolji animirani film.


U prvim danima nove 2009 godine na reportoaru bioskopa Balkan i filmovi, čije će to biti i jedino prikazivanje u Srbiji.

Snijeg – Aide Begić, koji je pobedio u nedelji kritike u Kanu, takođe je dobio i nagradu na skoro završenom Festivalu Autorskog Filma za slobodu umetničkog izraza, a takođe je i u nomibnaciji za Oskara.

Chiko – Ozgur Yildirim, koji je prikazan na Berlinskom Festivalu kao i u mnogim zemljama Evrope, čiji je producent Fatih Akin a glavni glumac Moric Blajtrau glumac kultnih filmova Trči Lola Trči, Eksperiment i Elemntarne Čestice.

Pogledaj i:

bioskop balkan

,

film

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Balkan Wine Expo

Prvi put u Beogradu, 5.marta 2014. godine, u Belexpocentru biće održan treći po redu BALKAN WINE EXPO....

Neprijatelj

1995. Mali inžinjerijski vod dočekao je Dejtonski mir u planinama, nedaleko od ruševina u borbi uništene lokalne fabrike....

Montevideo, Bog te video

Beograd s proleća 1930. godine... Tirke je dečko s Čubure, prinuđen da bira između najamnog rada u fabrici i fudbala. Iz...