Početna » Specijal » Vesti DANA »

L’Oreal Paris Cinemanija

 
L’Oreal Paris Cinemanija
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 05.05.2008.
Detalji

Vreme: Od 29. oktobra do 05. novembra
Mesto: Sava centar

 
 

"L’Oreal Paris Cinemanija" predstaviće ove godine premijerno 23 najnovija ostvarenja koja predvode najveća glumačka imena.

Na otvaranju revije, 31. oktobra biće prikazan film “Četvrti čovek”, reditelja i scenariste Dejana Zečevića, koji je na prvoj pres konferenciji 10. oktobra povodom "Cinemanije" najavljen kao "prvi srpski blokbaster".
Tradicionalna revija filmova "L’Oreal Paris Cinemanija" održaće se od 31. oktobra do 7. novembra u Sava centru u Beogradu i od 1. do 8. novembra u bioskopu „Arena“ u Novom Sadu.
"L’Oreal Paris Cinemanija" predstaviće ove godine premijerno 23 najnovija ostvarenja koja predvode najveća glumačka imena.
Na otvaranju revije, 31. oktobra biće prikazan film “Četvrti čovek”, reditelja i scenariste Dejana Zečevića, koji je na prvoj pres konferenciji 10. oktobra povodom "Cinemanije" najavljen kao "prvi srpski blokbaster".
U ovom ostvarenju glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, a pored njega igraju i Bogdan Diklić, Marija Karan, Dragan Nikolić i drugi.
Reditelj Zečević je na pres konferenciji održanoj u bioskopu "Tuckwood" izjavio da mu je veoma drago zbog spajanja premijere njegovog filma i otvaranja revije koju prati od samog početka.
"Kao gledalac okrenut sam bioskopu. Program 'Cinemanije' je po mom ukusu i 'Četvrtom čoveku' je tu mesto", dodao je autor pet dugometražnih filmova, od kojih je svaki u drugom žanru.
Zečević je rekao da je sada izabrao triler jer voli taj žanr, kao i da je "Četvrti čovek" produkciono i po konceptu ozbiljniji od onoga što je ranije radio.
"Kod snimanja akcionog trilera postoji opasnost da se ode u artificijelnu formu, koja nije istinita, a ja sam se trudio da napravim prvenstveno domaći, srpski film", istakao je on.
Publika će na "L’Oreal Paris Cinemaniji", pored filma „Četvrti čovek“ moći da pogleda i ostvarenja „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda“ koji je Bredu Pitu doneo nagradu za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, „Invazija“ sa Nikol Kidmen i Denijelom Krejgom, mjuzikl „Lak za kosu“ sa Džonom Travoltom i druge blokbaster hitove.
Devet filmova u okviru premijernog programa gledaoci će eksluzivno moći da pogledaju samo na prestojećoj reviji. U redovnoj bioskopskoj distribuciji neće se naći filmovi „Svemoćni Evan,“ „Pritajeno zlo: Istrebljenje,“ „Sa tobom do kraja sveta,“ „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda,“ „Slutnja,“ „Next,“ „Konobarica,“ „Nestala,“ i „Gospodin Brooks.“
"L’Oreal Paris Cinemaniju" zatvoriće politički triler „Glineni golubovi“ čiju režiju potpisuje Oskarovac Robert Redford, sa Tomom Kruzom i Meril Strip u glavnim ulogama. Film „Glineni golubovi“ biće prikazan u Beogradu i Novom Sadu par dana pre američkog starta.
Paralelno sa glavnim, odvijaće se i reprizni program, koji sačinjava 46 najvećih hitova koji su se na našim bioskopskim repertoarima prikazivali tokom ove godine.
Program za "Cinemaniju" obezbedili su distributerske kuće "Tuck", "Taramount", "Pro vision", "Millenium" i "First production".
Filmovi će se prikazivati u tri termina - od 17, 19.30 i 22 časa.
Karte za "L’Oreal Paris Cinemaniju" već su u prodaji, a mogu se naći na blagajnama Sava centra, Bilet servisa i Mamuta. Cena ulaznice za otvaranje je 300 dinara, za udarne termine 250, a za reprizne programe 150 dinara. Za kupovinu kompleta karata odobrava se popust od 20%.

Premijerni program

17.00 19.30 22.00

31.10. Četvrti čovek
Režija: Dejan Zečević Invazija
Režija: Oliver Hiršbigl

1. 11. Svemoćni Evan
Režija: Tom Šedjak Kul momci
Režija: Greg Motola Poslednja legija
Režija: Dag Lefler

2. 11. Pritajeno zlo: istrebljenje
Režija: Rasel Malkehi Priča o Džejn
Režija: Džulijan Džarold Čak za srećan brak
Režija: Mark Helfrič

3. 11. Sa tobom do kraja sveta
Režija: Džuli Tejmor Majkl Klejton
Režija: Toni Gilroj Kukavičko ubistvo Džesija Džemsa
Režija: Endrju Dominik

4. 11. A bio je miran čovek...
Režija: Frenk Kapelo Elizabeta: Zlatno doba
Režija: Šekar Kapur U dolini Ila
Režija: Pol Hegis

5. 11. Slutnja
Režija: Menan Japo Lak za kosu
Režija: Adam Šenkmen Next
Režija: Li Tamahori

6. 11. Konobarica
Režija. Ejdrijen Šeli Vatreni obračun
Režija. Majkl Dejvis Nestala
Režija: Ben Aflek

7. 11. Srcolomac
Režija: Bobi i Piter Farel Glineni golubovi
Režija: Robert Redford Gospodin Bruks
Režija: Brus EvansPogledaj i:

Loreal

,

tak

,

sava centar

,

film

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Princ od Persije" u bioskopima

Obaveštavamo vas da će premijera dugo očekivanog filma ""Princ od Persije: Pesak vremena" biti održana 2. juna u Sava Cen...

Miris kiše na Balkanu - 14.9 u SC-u

Nakon brojnih festivala i priznanja novi film reditelja i producenta Ljubiše Samardžića stiže pred bioskopsku publiku....

Žućko 16. februara u Sava centru

Igrano-dokumentarni film scenariste i reditelja Gordana Matica "Zucko, prica o Radivoju Koracu" premijerno ce biti prikazan u...