Početna » Specijal » Vesti DANA »

Kids film fest

 
Kids film fest
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 27.05.2008.
Detalji

Vreme: od 20. do 26. oktobra 2008.
Mesto: Dom Sindikata, Sava Centar

 
 

Ove godine festival se od 29. septembra do 5. oktobra održava i u Novom Sadu i Nišu.

U premijernom programu decu očekuju stari poznanici u novom ruhu – "Divlji dečaci IV" i "Rendžeri u Južnoj Americi".
Jedinstvena filmska manifestacija za decu, Četvrti dečiji filmski festival "KIDS FEST" održaće se od 20. do 26. oktobra 2008. u Domu Sindikata i Sava centru u Beogradu. Ove godine festival se od 29. septembra do 5. oktobra održava i u Novom Sadu i Nišu.
Već četvrti put Dečiji filmski festival otvara svoja vrata za mališane, đake, njihove nastavnike, roditelje, deke, bake i za sve one koji se kao deca osećaju! Biće prikazano preko 20 filmova iz celog sveta, a festival će otvoriti domaći film "Otmica" (Zoran Radonjić, Republika Srpska), nastavak prošlogodišnjeg hita sa Kids Festa, "Duboko u šumi".
U premijernom programu decu očekuju stari poznanici u novom ruhu – "Divlji dečaci IV" i "Rendžeri u Južnoj Americi". Nakon što se pozdrave sa poznatim drugarima, klinci će se pozabaviti svetom oko sebe kroz ostvarenja "Lisica i dete" i "Tvrđava pod opsadom". Filmovi "Pseća ulična banda", "Nokturna", "Đole iz džungle", "Maks i družina", kao i novi biser Gibli produkcije, "Priče iz Zemljomorja", uvešće ih u čarobni svet animacije, a tu, iza ugla, čekaju ih i dirljivi "Žil u ofsajdu" i zabavne "Avanture Totenvokerovih".
Prateći program obuhvatiće filmove iz Indije, Švedske, Meksika, Brazila i Nemačke, koji su, ljubaznošću kulturnih centara i ambasada stranih zemalja u Beogradu, ustupljeni festivalu. Kao tradicionalni gosti KIDS FESTA, kulturni centri stranih zemalja očekuju posetioce u festivalskoj KIDS ARENI. Ali oni neće biti jedini! Deca će pre projekcija moći da saznaju nešto o ekologiji, da se upoznaju sa radom institucija kao što su Crveni Krst i Vojska Srbije, da plešu tango i hip-hop, da se bave zanimljivim sportovima, nauče nešto o svojim i pravima životinja i da se uz to odlično zabave uz klovnove, pantomimičare i mađioničare. Iako je festival namenjen školarcima, veliki broj filmova je sinhronizovan, tako da će i najmlađi posetioci biti dovoljno odrasli da ih prate.
Podršku Dečijem filmskom festivalu pružaju Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo kulture, Gradski sekretarijat za obrazovanje, Savez učitelja Srbije i Savez učitelja Beograda.

Pogledaj i:

kids

,

deca

,

film

,

fest

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Belgrade Beer Fest 2010 - konferencija

U utorak, 27. jula, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, održana je konferencija za medije povodom Belgrade Beer ...

Vinks: Čarobna avantura

Animacija jedne ljubavne priče...

7. Dečiji filmski festival - KIDS FEST

U programu jedne od najposećenijih manifestacije za decu kod nas premijerno će se naći 11 najboljih 2D i 3D ostvarenja iz ...