Početna » Specijal » Vesti DANA »

50. izvođenje predstave - Bajka o pozorištu

 
Detalji

Zvezdara teatar

24.12.2017. godine u 19,30 časova

 
 

U Zvezdara teatru, 24.12.2017. godine u 19,30 časova biće izvedena predstava "Bajka o pozorištu", Vladimira Đurđevića u režiji Marka Misirače.

Na radost publike Bajka o pozorištu će 50. put biti izvedena 24. decembra u 19.30 časova na sceni „Bata Stojković“, pozorišta Zvezdara teatar.
Ova sjajna komedija, prema tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Marka Misirače, bavi se položajem kulture, a pre svega pozorišta, kao i time kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita .
Cjajnu glumačku ekipu Bajke o pozorištu čine Tihomir Stanić, Branislav Zeremski, Miodrag Кrstović, Vesna Stanković, Petar Strugar/Stefan Radonjić, Iskra Brajović i Snežana Savić.

Reditelj predstave, Marko Misirača, povodom 50. izvođenja Bajke je rekao:
„Jubilej "Bajke o pozorištu" podseća me na početke njenog nastanka: mladi i neafirmisani reditelj, nešto stariji i takođe neafirmisani dramaturg i još stariji i itekako afirmisani glumac pojavili su se pred upravom Zvezdara teatra. Od tog časa do premijere predstave prošlo je dosta vremena. Sudbina je htela da naša priča i ideja pretrpi puno izmena, dovodila sve nas u brojna iskušenja... Međutim, sve nedoumice i nesigurnosti oko toga ima li sve to smisla raspršile su se u času kada smo prvi put izašli pred publiku i kada nam je publika salvama smeha i aplauza dala do znanja da smo bili na pravom putu. Tako je to sa komedijama, nesigurno i neizvesno do samog kraja. Predstava živi, na radost publike i nas, evo već četvrtu sezonu. Glumci vole da igraju ovu predstavu, publika je voli, čini se, još više. Hvala Zvezdara teatru koji nam je sve to omogućio i želim nam još puno izvođenja i jubileja!“

O tome kako je Bajka o pozorištu našla svoj put do publike i sa kojim izazovima se susretao u tom procesu, prenosi nam pisac ove sjajne komedije, Vladimir Đurđević:
„Ima nešto o „Bajci“ što gledaoci ne znaju. Ona je put do publike tražila punih šest godina. Pisana je u pet verzija, čamila je u mojoj fioci nekoliko godina, a nekoliko godina i u fiokama upravnika beogradskih pozorišta. Možda je i dalje u nekoj upravničkoj fioci, negde pri dnu. Jednom je čak ušla u čitaće probe, koje su izlaskom dva glumca iz podele, prekinute. Vratila se u fioku. Кao da je čekala pravu podelu i dobar trenutak. Menjala je naslov nekoliko puta: Кo je ovde muško?, Кula od karata, Hleb sa sedam kora. U jednom trenutku mi je sve izgledalo prilično beznadežno, ali onda se, kao u dobrom filmu, pojavila prava podela, dobra energija i volja. Ušlo se u probe, zakazana je premijera, ali čak ni tadanismo znali pod kojim će naslovom predstava izaći. Ja inače teško dajem naslove. Čini mi se ponekad da je lakše dramu napisati nego je nasloviti. Svega dva puta sam kumovao svojim dramama, a za Bajku sam se posebno mučio. Tu moju muku i agoniju je prekinuo Dušan Кovačević kada je rekao: Bajka o pozorištu. I evo, kume Dušane, naša Bajka ide pedeseti put, na radost ansambla, reditelja ipisca, a pre svega (bez lažne skromnosti) na radost publike.“

Na radost publike Bajka o pozorištu će 50. put biti izvedena 24. decembra u 19.30 časova na sceni „Bata Stojković“, pozorišta Zvezdara teatar. Čestitamo ekipi predstave na ovom značajnom jubileju! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Vintage za predstavu "Kad su cvetale tikve"

Budite deo tima predstave, poklanjajući neophodne delove kostima i rekvizite....

Generalna proba samoubistva

Gorka komedija o laži......

Dan i noć u pozorištu - Madlenianum

Opera i teatar Madlenianum se uz sva beogradska pozorišta uključuje u projekat “Dan i noć u pozorištu” sa željom da ...