Početna » Specijal » Vesti DANA »

Beograd sa Malagurskim

 
Beograd sa Malagurskim
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 12.10.2013.
Detalji

19. oktobr u 20.30 u Velikoj dvorani Sava Centra

 
 

Prvi dugometražni film o Beogradu u režiji Borisa Malagurskog koji će biti premijerno prikazan 19. oktobra ove godine u 20.30č u velikoj dvorani Sava centra u Beogradu.

Premijera filma je 19. oktobra u 20.30 u Velikoj dvorani Sava Centra.
Dokumentarni film, podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Beograda i mnogih drugih, na originalan, duhovit i zanimljiv način prikazuje srpsku prestonicu očima njenih stanovnika, predstavljajući svima ono najbolje što Srbija ima.

Među intervjuisanima u filmu je i Novak Đoković, kao najpoznatiji Beograđanin.

Film "Beograd" prikazuje bogatu istoriju grada, njegova kulturna i prirodna bogatstva, raznovrstan noćni život, ogromnu gastronomsku ponudu i sve ono čime se Beograd ponosi.

Film, koji je sniman na engleskom jeziku, ima za cilj da u Beograd privuče turiste i otkrije im lepote našeg glavnog grada, ali će sigurno obradovati i mnoge Beograđane koji će imati priliku da vide svoj grad u najlepšem svetlu i otkriju neke zanimljivosti o gradu u kojem žive.

Boris Malagurski je rođen 1988. godine u Subotici, gde je završio osnovnu i muzičku školu. Srednju školu i fakultet je završio u Vankuveru, Kanadi, gde je studirao filmsku produkciju na Univerzitetu Britanske Kolumbije. Njegovi najpoznatiji filmovi su "Kosovo: Možete li da zamislite?", "Težina lanaca" i "Pretpostavka pravde", za koje je osvojio brojne festivalske nagrade. Njegovi filmovi su prikazani na Raindance filmskom festivalu u Londonu, BELDOCS festivalu u Beogradu, Moving Image festivalu u Torontu, Međunarodnim festivalima u Ann Arbor, Havani, Meksiku, kao i mnogim bioskopima širom Kanade, Australije i SAD. Srpski mediji su ga prozvali "srpskim Majkl Murom" zbog načina pravljenja svojih dokumentaraca. Autor je i voditelj emisije "Revolucija" na Happy TV. Njegov film o Beogradu je prvi dugometražni dokumentarni film o srpskoj prestonici koji ima za cilj da privuče što više turista da posete Beograd.

Karte za film su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 350 dinara na blagajni Sava Centra. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

The World Press Photo Exhibition 2012

The World Press Photo Exhibition ponovo u Srbiji!...

Četiri vremena

Samostalna izlozba slika Julijane - Jolande Briv...

Dan zaljubljenih u Braun gardenu

Uživajte u galeriji fotografija!!!...