Početna » Specijal » Vesti DANA »

Festival Frankofonog filma

 
Festival Frankofonog filma
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 06.03.2012.
Detalji

Mesto dešavanja: DOB//Velika sala, Fontana
Vreme dešavanja: 08-11. marta 2012.
Cena ulaznice: 150 dinara.

 
 

Sa programom koji promoviše kulturnu raznolikost, festival frankofonog filma je postao nezaobilazni događaj u mesecu martu.

Frankofonija se zalaže za veće prisustvo francuskog jezika kao sredstva za komunikaciju i kulturnu razmenu i, samim tim, za francuski kao jezik međunarodne komunikacije...
Organizacija: Francuski institut, bioskop Fontana i Dom omladine Beograda u saradnji sa Ministrstvom kulture Republike Srbije, TV5Monde, ambasadama Kanade, Belgije, Švajcarske, Egipta i Tunisa.

Podržan i ovaj put od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, festival se održava ove godine u dve sale, u Domu omladine Beograda i u bioskopu Fontana koji se ponovo otvara za ovu priliku.

Dan frankofonije, 20. mart, slavi se celog meseca marta kada se posebno angažuju članovi zajednice okupljene u okviru Međunarodne organizacije frankofonije koja broji 200 miliona osoba koje govore francuski, odnosno 56 država stalnih članica i 19 članica posmatrača, a među njima je i Srbija od 2006. godine.

Frankofonija se zalaže za veće prisustvo francuskog jezika kao sredstva za komunikaciju i kulturnu razmenu i, samim tim, za francuski kao jezik međunarodne komunikacije, obrazovanja i podrške novijem intelektualnom, naučnom i kulturnom razvoju. Frankofonija se takođe zalaže za višejezičnost u simbiozi sa drugim velikim jezičkim zajednicama u svetu, kao i za priznavanje kulturne raznolikosti i za dijalog među kulturama.

Detaljan program projekcija u Domu omladine možete pogledati na: http://www.domomladine.org/filmovi/festival-frankofonog-filma/ 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Film noir, netipični svetovi

Dva niskobudžetna filma u kojima su primenjene zakonitosti film noira na neobičan i sasvim originalan način......