Početna » Specijal » Vesti DANA »

Film u boci

 
Film u boci
ARHIVA
Vesti DANA | dodato 04.05.2011.
Detalji

Festival će se ove godine održati 20. i 21. maja 2011. godine u bašti DubKlub-a (Dubljanksa 69), na otvorenom. Detaljnije o konkursu možete pogledati na sajtu www.mikroart.rs, a rok za prijavljivanje radova je 10.maj.

 
 

MIKRO promoviše kratke amaterske, art i trash filmove, a učešće mogu uzeti i profesionalni filmski i video autori.

Ove godine off program festivala, u saradnji sa udruženjem Ekocentrik, baviće se temom ekologije i zaštite zivotne sredine.
Ove godine off program festivala, u saradnji sa udruženjem Ekocentrik, baviće se temom ekologije i zaštite zivotne sredine.

Prethodni Mikro festival okupio je 35 autora i 50 filmova u dva festivalska dana. U periodu između dva festivala stvoren je veliki broj novih radova. Njihov broj i broj autora iz godine u godinu raste, ali je dostupnost sve manja. Mnogo većom progresijom raste i broj ostalih sadržaja na portalima na kojima su ti filmovi dostupni. U takvoj jednoj atmosferi zagušenosti, individualni umetnički izražaj biva pušten u more drugih informacija, sa malom šansom da će ga, sem neposredne autorove publike, iko primetiti. Taj izražaj je poput poruke u boci koje u more internet portala puštaju autori nadajući se da će biti pronađeni od strane publike. Zato smo ovogodišnji festival i nazvali Film u boci.

Propozicije konkursa za drugi Mikro festival amaterskog filma Film u boci:
1. Ne postoje ograničenja u odnosu na sadržaj, teme i ideje filmova, kao ni zemlje porekla autora.
2. Zvanični jezici festivala su srpski i engleski, svi filmovi na ostalim jezicima moraju imati titl na engleskom.
3. Rok za dostavljanje filmova je **** 10. maj 2011. ****
4. Prihvatljivo trajanje filmova je do 15 minuta.
5. Filmove je potrebno dostaviti u AVI, MPEG-2, FLV, MOV ili RM formatu
6. Podaci koje je potrebno dostaviti su: naziv filma, ime i opšti podaci autora, kontakt telefon i email, kratak opis filma, vreme trajanja i link za preview filma (ako postoji).
7. Filmove možete poslati na adresu: Marija Rodić, Despota Stefana 27/6 11 000 Beograd, sa naznakom za Mikro festival
8. Takođe, radove možete prijaviti i elektronskim putem, podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (megaupload, yousendit, sendspace ili sl.) i slanjem linka za download zajedno sa neophodnim podacima na email festivala (mikro.faf@gmail.com), nakon čega će vam prijem filma biti potvrđen i film će se smatrati primljenim.
9. U off program, ući će filmovi koji poštuju gore navedene propozicije festivala, ali su tematski ograničeni na ekologiju i zaštitu životne sredine 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Mika

Libansko - američkog porekla, rođen je u Bejrutu, a odrastao u Parizu i Londonu....

VI Međunarodni festival vina I deo

"Stotu suzu natočih u flašu, božjim darom da se duša sladi kad usne tvoje pomiluju čašu znaćeš gde su moji vinogradi....

Festival Italijanskog filma

U Beogradu, od 24. do 26. septembra, novi FESTIVAL ITALIJANSKOG FILMA!...